Головна Новини Суспільство Кримінал У Києві СБУ викрила нарколабораторію та вилучила речовини на 1,5 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві СБУ викрила нарколабораторію та вилучила речовини на 1,5 млн доларів

До складу групи входило 14 жителів столичного регіону

11 березня 2021, 16:53
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке виготовляло і збувало великі партії наркотиків, психотропів та прекурсорів в Києві. За допомогою такого бізнесу зловмисники заробляли на місяць близько 70 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ у четвер, 11 березня.

У Києві СБУ викрила нарколабораторію та вилучила речовини на 1,5 млн доларів

СБУ - фото з відкритих джерел

За попередніми даними, до складу групи входило 14 жителів столичного регіону. Нарколабораторії вони облаштували в трьох власних домоволодіннях на території Київської області. За оперативною інформацією, щомісяця зловмисники виробляли понад 150 кг психотропних речовин.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання учасників групи, у їх транспортних засобах і в трьох нарколабораторіях.

Правоохоронці вилучили: понад 100 кг підготовленого до продажу амфетаміну, MDMA PVP і метадону; 5 тонн сировини для виготовлення психотропних; обладнання для виготовлення "товару"; 300 000 доларів, 30 000 євро та 20 000 гривень, отриманих злочинним шляхом.

Загальна сума вилучених заборонених речовин становить понад 1,5 мільйонів доларів за цінами "чорного ринку". Для продажу готового товару зловмисники створили три інтернет-магазини.

У Києві СБУ викрила нарколабораторію та вилучила речовини на 1,5 млн доларів - фото 2
У Києві СБУ викрила нарколабораторію та вилучила речовини на 1,5 млн доларів - фото 3
У Києві СБУ викрила нарколабораторію та вилучила речовини на 1,5 млн доларів - фото 4
У Києві СБУ викрила нарколабораторію та вилучила речовини на 1,5 млн доларів - фото 5

Зараз затриманим повідомлено про підозру по про ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та за ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України.

За результатами слідства буде розглянуто питання про кваліфікацію дій організаторів угруповання за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що раніше в Амстердамі планували заборонити продавати легкі наркотики туристам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини