Головна Новини Суспільство події Країна ЄС заявила про готовність надати майданчик для переговорів Києва та Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна ЄС заявила про готовність надати майданчик для переговорів Києва та Москви

Тему "мирних переговорів" підтримала Угорщина, запропонувавши вже зараз Україні та Росії розпочати діалог

19 травня 2023, 12:37 comments3819
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт готовий надати майданчик для переговорів Києва та Москви. Цікаво, що першими це повідомлення підхопили саме російські пропагандистські ЗМІ, зокрема російське інформагенство "РІА Новини".

Країна ЄС заявила про готовність надати майданчик для переговорів Києва та Москви

Петер Сійярто Фото: із відкритих джерел

Міністр нагадав, що Угорщина ще на початку "конфлікту" заявляла про те, що готова надати майданчик для мирних переговорів. Ця пропозиція залишається чинною досі, коли б Київ і Москва не виявили бажання. Петер Сійярто також зазначив, що Угорщина межує з Україною та "платить високу ціну" за цей "конфлікт".

"На початку цієї війни я запропонував Лаврову та Єрмаку: Угорщина готова надати місце для мирних переговорів у будь-який час. Ця пропозиція досі чинна", — заявив Сійярто.

Глава МЗС Угорщини зазначив, що Будапешт закликає до миру, оскільки це єдиний спосіб урятувати життя людей. Він також висловив упевненість, що більшість людей в інших країнах також хочуть миру.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у компанії "миротворців", які нібито бажають зупинити російсько-українську війну – поповнення. Слідом за Китаєм з його "мирним планом" і спецпредставником, який цього тижня розпочинає візити до України, РФ та ЄС, за невдалими потугами Європи та дивними ініціативами Бразилії – у справу вирішила вступити Африка. Про що говорить цей "парад" примирювачів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на засіданні Ради безпеки ООН Росії вказали на два шляхи завершення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини