Головна Новини Суспільство події Кому тепер не відключатимуть електроенергію: Кабмін ухвалив постанову
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому тепер не відключатимуть електроенергію: Кабмін ухвалив постанову

Уряд дозволив не відключати від електроенергії деякі підприємства

6 серпня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

Уряд прийняв ухвалу, згідно з якою для споживачів, які використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки відключень. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Кому тепер не відключатимуть електроенергію: Кабмін ухвалив постанову

Відключення електроенергії. Фото з відкритих джерел

"Таким чином, держава стимулює енергетичну автономію бізнесу. Це важливий елемент нашої енергетичної стійкості", – зазначив Шмигаль.

Варто зазначити, що уряд планував розширити незастосування графіків відключень електроенергії для підприємств, які постачаються власною генерацією на 80%.

"Уряд має ухвалити на своєму засіданні постанову, згідно з якою заходи обмеження споживання електроенергії не застосовуються для тих, хто на щонайменше 80% забезпечують себе за рахунок власної генерації. Аналогія як з імпортом електроенергії", – повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Кабмін постановою №611 від 30 травня 2024 року збільшив для промисловості з 30% до 80% частку імпорту у споживанні електроенергії в кожній конкретній годині, яка гарантуватиме збереження електропостачання під час погодинних відключень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Укренерго натякнули, що можуть повернутись до відключень світла: коли це може статися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна, у питанні енергетики, увійшла у відносний баланс. Протягом наступних місяців, якщо світло і вимикатимуть, це нестиме незначний характер. Таку заяву в ефірі телеканалу "Київ24" зробив радник прем’єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко.

Радник зазначив, що зараз в Україні генеруючої енергії в системі побільшало, а погода – прохолодніша.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини