Головна Новини Суспільство події Кому мають робити безкоштовний тест на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому мають робити безкоштовний тест на COVID-19

Для проходження тесту не обов'язково мати декларацію з лікарем

12 жовтня 2021, 08:55
Поділіться публікацією:

Українців мають тестувати на коронавірус безкоштовно за умови наявності направлення від сімейного лікаря. Про це повідомляють на сторінці Міністерства охорони здоров'я в Facebook.

Кому мають робити безкоштовний тест на COVID-19

ПЦР-тест должны делать пациентам с симптомами на ГРВІ и пневмонию,, фото з відкритих джерел

Кому ж сімейний терапевт може виписати таке направлення? До переліку громадян, що мають право пройти безоплатний тест, належать люди, що мають симптоми гострого респіраторного захворювання, вірусної пневмонії, позагоспітальної пневмонії, COVID-19. Крім того, протестувати мають контактних осіб, якщо в них з'явилися симптоми.

Направлення на ПЛР-тести видає сімейний терапевт відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’ям. Пацієнтам з симптомами коронавірусу, ГРВІ та пневмонії проводять ПЛР-тест, якщо раніше їм не робили швидкий тест.

Українці, яким лікарі відмовляються видати направлення на ПЛР-тест, або ті, хто не підписав декларацію з сімейним терапевтом, можуть подзвонити на гарячу лінію — 0 800 60 20 19.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Латвії надзвичайний стан через коронавірус. Міністр Латвії Таліс Лінкайтс заявляє, що півторарічна боротьба з пандемією коронавірусу не увінчалася перемогою, тому що до сих пір групи ризику не вакциновані. Поки масова вакцинація не охопила всю країну говорити про перемогу над пандемією передчасно.

Також ми повідомляли, що в лікарні Дніпра рятують цілу сім'ю з коронавірусом у важкій формі. У місті Дніпрі склалася непроста ситуація в місцевих медичних установах, де лікують зараз хворих на коронавірус. Вільних ліжок вже немає, в тому числі й у реанімаційному відділенні обласної комунальної установи, де виходжують найтяжчих хворих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини