Головна Новини Суспільство події У лікарні Дніпра рятують цілу сім'ю з коронавірусом у важкій формі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У лікарні Дніпра рятують цілу сім'ю з коронавірусом у важкій формі: подробиці

Реанімація Мечникова перевантажена

5 жовтня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:

У місті Дніпрі склалася непроста ситуація в місцевих медичних установах, де лікують зараз хворих на коронавірус. Вільних ліжок вже немає, в тому числі й у реанімаційному відділенні обласної комунальної установи, де виходжують найтяжчих хворих. Четверо дніпровчан знаходяться тут у дуже важкому стані. Про це поінформував представників ЗМІ під час брифінгу головний лікар закладу Сергій Риженко.

У лікарні Дніпра рятують цілу сім'ю з коронавірусом у важкій формі: подробиці

Лікарня Мечникова приймає важких хворих на коронавірус (фото з відкритих джерел)


За його словами, ковід-реанімація вже заповнена. Тут 25 ковід-хворих, четверо з них у критичному стані. Лікарі докладають всіх зусиль, щоб вони могли дихати самостійно. Тут беруть на себе опіку над найважчими земляками. Лікар також сказав, що в місті складна ситуація, адже городяни хворіють цілими родинами.

Зараз медики надають всю необхідну допомогу трьом сім'ям, яких у ковід-стаціонар привезли в дуже занедбаному стані. Жоден із них свого часу не отримав укол, який міг би захистити від хвороби.

Як приклад голова найбільшого дніпровського медичного закладу розповів про двох своїх пацієнтів. 80-річні Лідія Степанівна та Михайло Васильович родом із сусіднього міста Марганець. Вони, починаючи зі школи, все життя йдуть рука об руку. Четверту добу медики борються за їхнє життя. Медики зробили так, щоб вони не знали, які муки переносять. Діти подружжя теж хворіють на коронавірус, лежать в іншому ковід-стаціонарі. Самостійно ці хворі не дихають і говорити без кисню теж не можуть.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що у Дніпрі жінка вбила свого малолітнього синаРятувала дитину та її матір бабуся, яка навідалася у квартиру дочки в Дніпрі. Втім, навіть оперативне звернення жінки до лікарів не гарантувало порятунок життя її онука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини