Головна Новини Суспільство події У Латвії надзвичайний стан через коронавірус: боротися будуть радикально
commentss НОВИНИ Всі новини

У Латвії надзвичайний стан через коронавірус: боротися будуть радикально

Латвія має намір домогтися таких показників: вакцинація груп ризику на рівні 90% і вакцинація всього населення на рівні 75%

8 жовтня 2021, 08:21
Поділіться публікацією:

У Латвії приймають рішення радикальними методами боротися з коронавірусом. В країні вводиться надзвичайний стан, який поки буде діяти протягом трьох місяців. Дане рішення ухвалила Рада з кризового управління. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Інтерфакс-Україна".

У Латвії надзвичайний стан через коронавірус: боротися будуть радикально

Пандемія коронавірусу Фото з відкритих джерел

Міністр сполучень Латвії Таліс Лінкайтс заявляє, що півторарічна боротьба з пандемією коронавірусу не увінчалася перемогою, тому що до сих пір групи ризику не вакциновані. Поки масова вакцинація не охопила всю країну говорити про перемогу над пандемією передчасно. Латвія має намір домогтися таких показників: вакцинація груп ризику на рівні 90% і вакцинація всього населення на рівні 75%. Ці показники дозволять зупинити масове поширення коронавірусу.

Глава уряду Латвії Крішьяніс Каріньш заявляє, що надзвичайний стан вводиться лише з тією метою, щоб істотно прискорити темпи вакцинації. Стоїть завдання створити для людей, які ще не вакциновані, серйозні обмеження в житті, що в подальшому має їх спонукати прийняти рішення — вакцинуватися. Крішьяніс Каріньш додав, через великий наплив хворих на коронавірус медустанови не можуть в повній мірі надавати весь спектр медичних послуг пацієнтам. Страждає вся система охорони здоров'я.

Одне з гострих рішень Ради з кризового управління є заборона неприщепленим громадянам Латвії відвідувати супермаркети і великі ТРЦ. Люди, які не вакциновані, можуть купувати лише товари першої необхідності в окремих магазинах. Також Рада закликає роботодавців всюди, де це можливо перевести своїх працівників на дистанційний рівень роботи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Донецьку справжня катастрофа з захворюваністю коронавірусів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини