Головна Новини Суспільство події Журналіст: в Донецьку справжня катастрофа з захворюваністю на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналіст: в Донецьку справжня катастрофа з захворюваністю на коронавірус

Проблема настільки масштабна, що її стала визнавати навіть окупаційна адміністрація

4 жовтня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

В окупованому Донецьку катастрофічно не вистачає лікарів, лікарні переповнені, швидкі вже навіть не приїжджають на виклики. Така ситуація через нову хвилю коронавірусу, яка охопила ОРДЛО. Як передає видання "Коментарі", про це розповідає у себе в Facebook український журналіст і блогер Денис Казанський.

Журналіст: в Донецьку справжня катастрофа з захворюваністю на коронавірус

Червона зона карантину Фото з відкритих джерел

Журналіст розповідає, точних даних про захворюваність в Донецьку ніхто не озвучує, але не тільки тому що їх приховують, а ще й тому що цю статистику ніхто не веде, ті, що є повідомлення, не відповідають дійсності. У лікарнях вже немає місць, кисневі концентратори в страшному дефіциті. Призначенцям Путіна довелося перестати брехати про те, що в Донецьку лише кілька десятків осіб на добу заражаються коронавірусом. Тепер офіційно повідомляють від 600-700 нових підтверджених кейсів. В середині вересня була інформація про те, що в медустановах місць немає, але з того часу минуло півмісяця і ситуація тільки погіршилася.

"Відразу у двох моїх знайомих захворіли в ОРДЛО батьки. Мати одного померла майже відразу. Інший зараз рятує батька, раніше щепленого російським "Спутником". Це не допомогло — людина у важкому стані", — розповідає Денис Казанський.

Блогер додає, дійшло до того, що лікарі в відкриту говорять, що, якщо у хворих є кошти, то нехай самі купують собі кисневі концентратори. В іншому випадку врятувати людину не вдасться. Денис Казанський закликає всіх, у кого ще залишилися рідні або знайомі в ОРДЛО переконати їх, щоб ті швидше покидали ці території, де Росія влаштувала справжній геноцид жителів Донбасу, кинувши людей напризволяще.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Георгій Тука розповів, навіщо Росія хоче виділити "Л / ДНР" 900 мільярдів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини