Головна Новини Суспільство події Тука розповів, навіщо Росія хоче виділити "Л/ДНР" 900 мільярдів
commentss НОВИНИ Всі новини

Тука розповів, навіщо Росія хоче виділити "Л/ДНР" 900 мільярдів

Виділення з бюджету РФ 900 млрд рублів (330 млрд гривень) на підтримку окупованого Донбасу не означає, що Кремль планує приєднати ці території до Росії

4 жовтня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Москва хоче і далі мати вплив на Україну, через контроль на окупованій частині Донбасу. Саме на ці цілі і заплановано виділення з держбюджету РФ 900 мільярдів. При цьому про розвиток цих територій не йдеться. Росії це просто не потрібно. Як передає видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю порталу "Обозреватель" висловив екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Тука розповів, навіщо Росія хоче виділити "Л/ДНР" 900 мільярдів

Георгій Тука Фото: radio24.ua

На його думку, не потрібно жителям окупованих територій тішити себе даремними ілюзіями про те, що в Росії всерйоз розглядають варіант з приєднанням ОРДЛО до Росії. Варіант з Кримом тут не проходить. Георгій Тука вважає, швидше за все, Донбас спіткає доля так званої Придністровської Молдавської Республіки або Північної Осетії з Абхазією.

Екс-заступник міністра впевнений, що Росія не буде вкладати гроші в Донбас, щоб регіон знову почав жити повноцінним життям. Ця територія цікава Росії лише як важіль тиску на Україну. Ті фінанси, які виділяються — лише спосіб утримання територій на плаву.

Георгій Тука просить жителів окупованих територій не зачаровуватися і "зняти рожеві окуляри". У всіх сьогодні є доступ до мережі інтернет, до того ж ютуба. Можна побачити, як сьогодні живуть мешканці невизнаних "республік", щоб зрозуміти, що чекає жителів Донбасу, які все ще вірять, що Росія офіційно приєднає до себе окуповані території.

Читайте також на порталі "Коментарі" думку Павла Клімкіна — Володимир Путін може розглядати варіант приєднання ОРДЛО до союзної держави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини