Коли в Україні вакцинують працівників освіти: деталі

Педагоги отримуватимуть щеплення вакциною Pfizer

Уряд України планує провести вакцинацію працівників освітньої сфери після отримання чергової партії вакцини Pfizer. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Медики зазначають, що ліки повинні надійти вже до середини травня. На 24 травня заплановано транспортування вакцини по всіх областях України. Цього ж дня у міністерстві і планують розпочати вакцинацію педагогів.

Також у МОЗі дали рекомендації щодо запису на вакцинацію для педагогічних працівників. Для цього вони повинні звернутися до керівників своїх освітніх установ, які сформують списки всіх бажаючих і направлять їх органам місцевого самоврядування. Останні ж повинні будуть передати інформацію в КМДА для точного розподілу вакцини по регіонах.

Нагадаємо, що українців, які записалися в чергу на вакцинацію через додаток "Дія", будуть вакцинувати щотижня у вихідні дні.

Також вже з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат. Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Нещодавно стало відомо, що Світовий банк видасть Україні спеціальний кредит на 90 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусною хворобою. Куди саме спрямують ці гроші, дізнавайтеся за посиланням.

Також були оприлюднені дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися у нашій статті.