Головна Новини Суспільство події Коли в Україні почнеться справжня весна — прогноз метеоролога
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні почнеться справжня весна — прогноз метеоролога

Фахівці стверджують, що прохолодна погода може «порадувати» українців навіть у травні

10 квітня 2021, 10:08 comments1292
Поділіться публікацією:

Всупереч тому, що весна наближається до свого календарного екватора, температурні показники далекі від звичного тепла. У вітчизняному гідрометеорологічному інституті НАН розповіли, якої погоди українцям слід очікувати у квітні та травні, повідомляє "Агроньюз".

Коли в Україні почнеться справжня весна — прогноз метеоролога

В Україні почне тепліти уже із наступного тижня. Фото із відкритих джерел

За словами спеціалістки з кліматичних досліджень Вазіри Мартазінової, починаючи з неділі, 11 квітня, в країну почне приходити справжнє весняне тепло. Попри загальне підвищення температури, в різних регіонах як і раніше дощитиме, не виключені й часті пориви різкого вітру. Спочатку потепління слід очікувати на сході країни — від 15 градусів і вище. В інші регіони більш весняна погода "загляне" протягом найближчого тижня.

При цьому, стверджує Мартазінова, погода в цьому році демонструє вельми нестабільні показники. Тому вже наприкінці квітня ртутні стовпчики термометрів можуть знову трохи сповзти вниз.

"Прохолодний" прогноз стосується і Великодніх свят. Спеціалістка стверджує, що весь тиждень перед Великоднем в Україні фіксуватиметься температура трохи нижче квітневої норми. При цьому, додає Вазіра Мартазінова, опадів поки не прогнозується.

В цілому ж початок травня обіцяє подарувати українцям дійсно справжнє тепло, що дозволить позбутися від уже набридлих курток і светрів. Втім, у порівнянні з попередніми роками, третій місяць весни буде трохи прохолодніше. За словами Мартазінової, погодні норми злегка нагадують кліматичний період 60-90-х років минулого століття.

Експерти вважають, що нестабільна весняна погода може вплинути на загальний урожай-неврожай в Україні. "Коментарі" вирішили дізнатися, на що можуть розраховувати в 2021 році українські фермери, які займаються вирощуванням зернових.

Також на порталі ви можете прочитати про те, в якому регіоні країни в ці вихідні очікується тепла погода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини