Головна Новини Суспільство події Коли святкувати Різдво: у ПЦУ внесли ясність
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли святкувати Різдво: у ПЦУ внесли ясність

Водночас в УПЦ Московського патріархату проти перенесення Різдва на 25 грудня

8 грудня 2022, 08:00 comments4081
Поділіться публікацією:

Цього року не буде чітко встановленої дати, коли Православна церква України рекомендуватиме святкувати Різдво Христове. ПЦУ офіційно дозволила парафіям обирати дату святкування самостійно. Як повідомляє видання "Коментарі", про це священик ПЦУ, ректор Православного університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко розповів під час брифінгу.

Коли святкувати Різдво: у ПЦУ внесли ясність

Святкування Різдва. Фото: з відкритих джерел

"Справді, цього року ПЦУ офіційно, рішенням синоду, дозволила парафіям обирати, коли відправлятиме Різдвяне богослужіння – або 25 грудня, або 7 січня", – розповів священнослужитель.

Він зазначив, що стосується святкової літургії, то у Софії Київській після консультацій та обговорень було ухвалено рішення святкувати Різдво і 25 грудня для частини парафіян, та 7 січня. При цьому Георгій Коваленко додав, що він запропонував би проводити святки з 25 грудня до 7 січня.

Коваленко зазначив, що українцям, які ще не визначилися з датою святкування було б правильно, щоб були святки, якраз з 25 грудня по 7 січня і якраз новий рік посередині. Це було б логічно.

Священнослужитель уточнив, що ПЦУ не ухвалювала рішення про те, що починає жити за новим календарем, але це все одно незворотний процес, бо більшість представників православ'я живе за новоюліанським календарем. Обговорення переходу ПЦУ на Новоюліанський календар було б непогано розпочинати вже зараз.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ПЦУ роз'яснили, коли святкуватиме День святого Миколая.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не вважають тіла загиблих: у РНБО пояснили, що зараз відбувається під Бахмутом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини