Головна Новини Суспільство релігія У ПЦУ пояснили, коли святкувати День святого Миколая
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПЦУ пояснили, коли святкувати День святого Миколая

Поки в Україні не було ухвалене рішення про зміну календаря

30 листопада 2022, 21:05 comments1912
Поділіться публікацією:

Цьогоріч День святого Миколая в Україні будуть відзначати, як завжди, за Юліанським календарем, а не за Григоріанським календарем, тобто 19 грудня, а не 6 грудня. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Православну церкву України.

У ПЦУ пояснили, коли святкувати День святого Миколая

У ПЦУ пояснили, коли святкувати День святого Миколая (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що наразі в Україні триває обговорення рішення про зміну календаря, але остаточного рішення ще не було прийнято. Тому поки святкувати зимові свята українці будуть так, як і минулого року.

 Зокрема: 19 грудня — святителя Миколая Чудотворця; 7 січня — Різдво Христове; 14 січня — День святителя Василія Великого; 19 січня — свято Хрещення Господнього.

Але Священний Синод ПЦУ постановив, що  в окремих громадах різдвяні богослужіння можуть бути проведені й 25 грудня. Це залежить від спільного рішенням настоятеля і громади. Проте, таке рішення не впливає на різдвяний цикл служб, що визначений традиційним календарем. Воно може бути додатковою можливістю для тих, хто бажає прославити подію Христового Різдва 25 грудня.

 У такому випадку варто передати письмову інформацію про кількість учасників богослужіння до Київської Митрополії. Адже ця інформація вивчатиметься під час розгляду реальної церковної потреби в переході на новоюліанський календар.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що скільки парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ. Здавалося б, повномасштабна війна Росії проти України остаточно скинула всі маски з тих, хто довгі роки приховував за добрими намірами та словами справжні вчинки. Так, РПЦ офіційно підтримала війну Путіна в Україні. При цьому офіційний представник РПЦ в Україні УПЦ МП так і не наважився всім складом перейти під крило ПЦУ.Найбільше Православна Церква України укрупнилася за рахунок приєднання нових конфесій на заході країни, на другому місці у відсотковому співвідношенні центральна частина України., а ось на сході півдні цей відсоток надто малий.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини