Головна Новини Суспільство релігія Що змінила війна: скільки парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Що змінила війна: скільки парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ (ФОТО)

Найбільше парафій УПЦ МП перейшло до ПЦУ на заході країни.

25 липня 2022, 11:24 comments1518
Поділіться публікацією:

Здавалося б, повномасштабна війна Росії проти України остаточно скинула всі маски з тих, хто довгі роки приховував за добрими намірами та словами справжні вчинки. Так, РПЦ офіційно підтримала війну Путіна в Україні. При цьому офіційний представник РПЦ в Україні УПЦ МП так і не наважився всім складом перейти під крило ПЦУ.

Що змінила війна: скільки парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ (ФОТО)

ПЦУ. Фото: із відкритих джерел

Дивує той факт, що найменше конфесій УПЦ МП, які все ж таки перейшли до ПЦУ, якраз на сході та півдні України, який найбільше страждає від війни. Політолог Олег Постернак опублікував у себе у Facebook карту України, де детально видно у відсотковому співвідношенні, в яких регіонах конфесії УПЦ МП перейшли під керівництво ПЦУ.

Політолог зазначив, що зміни у конфесійному складі українського суспільства у зв'язку з українсько-російською війною справді є, але по всій Україні вони далеко не рівномірні.                                                    

Найбільше Православна Церква України укрупнилася за рахунок приєднання нових конфесій на заході країни, на другому місці у відсотковому співвідношенні центральна частина України. а ось на сході півдні цей відсоток надто малий.

Нагадаємо, ще в березні священний синод Православної Церкви України закликав духовенство та мирян парафій Московського патріархату "наслідувати Томосу" і перейти до них.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому визволення Херсонщини виб'є один із базових козирів РФ – коли розпочнеться активна фаза.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому нові заяви Лаврова не варто сприймати всерйоз – чого досягає росія.

Що змінила війна: скільки парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ (ФОТО) - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини