Головна Новини Суспільство події Коли настане складний період: в Укренерго попередили українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли настане складний період: в Укренерго попередили українців

Володимир Кудрицький зазначив, що необхідно ухвалити рішення для залучення імпорту з Європи

8 грудня 2023, 09:10 comments1005
Поділіться публікацією:

В енергосистемі виникають проблеми, коли знижується температура. Українській генерації складно покривати потребу наявним складом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Коли настане складний період: в Укренерго попередили українців

Енергомережі України. Фото: з відкритих джерел

"Що стосується нашої генерації, то, як бачимо, час від часу, коли температура падає, то українській генерації складом, що важко є, покривати генерацію", — зазначив голова правління.

В "Укренерго" вважають, що ситуацію виправить виведення із ремонту всіх енергоблоків протягом грудня. Крім того, у компанії закликали ухвалити необхідні регуляторні рішення, щоб залучити імпорт із Європи.    

За словами Кудрицького, ближче до Нового року найчастіше споживання електроенергії дещо знижується.

"Зазвичай у перші дні січня споживання не дуже високе... Тому в принципі у нас попереду ще потенційно може бути один-два напружені тижні, особливо, якщо температури будуть низькими. Ближче до Нового року споживання в системі спадатиме", — підсумував Володимир. Кудрицький.

Читайте також на порталі "Коментарі" – найскладніша частина зими ще попереду, а тому Україні необхідно посилювати протиповітряну оборону. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Також видання "Коментарі" повідомляло – результативність мобільних вогневих груп дуже серйозно зросла за останні три-чотири місяці. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини