Головна Новини Суспільство події Коли МЗС евакуює українців із Сектора Гази: стали відомі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли МЗС евакуює українців із Сектора Гази: стали відомі деталі

У зоні конфлікту знаходиться 1600 наших громадян

19 травня 2021, 15:38
Поділіться публікацією:

Україна домовилася про "зелений коридор" для вивезення громадян України із Сектору Гази через Єгипет. Про це інформує "Інтерфакс", посилаючись на слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Коли МЗС евакуює українців із Сектора Гази: стали відомі деталі

Сектор Газа - фото з відкритих джерел

Політик заявив, що українська сторона домовилася з владою Ізраїлю і Палестинської автономії про "зелений коридор" для евакуації українців до Єгипту і подальшої транспортаціі їх на батьківщину.

"Наразі прийнято рішення про здійснення такої евакуації в найкоротші терміни шляхом вивезення наших громадян із території Сектора Гази на територію Єгипту й організації відповідного авіарейсу за рахунок коштів резервного фонду бюджету України", - сказав політик.

Кулеба додав, що якщо не відбудеться якихось форс-мажорних подій у зв'язку з загостренням конфлікту, то протягом 48 годин така евакуація відбудеться. Також він підкреслив, що в Секторі Гази нині знаходяться орієнтовно 1600 українців.

Нагадаємо, що українське міністерство закордонних справ нещодавно почало розробляти план евакуації наших співвітчизників із Сектора Гази. У МЗС нарахували понад 120 бажаючих.

Додамо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи із Сектора Гази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах. Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів.

Також уряд Ізраїлю готовий скасувати економічну допомогу жителям Палестини в разі продовження ракетного обстрілу з території Сектора Гази.

Крім того, міжнародні авіакомпанії тимчасово призупинили польоти своїх літаків до Ізраїлю у зв'язку з активною ескалацією конфлікту в країні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини