Головна Новини Суспільство події Коли можуть розсилати повістки поштою і чи вважатимуться вони врученими
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли можуть розсилати повістки поштою і чи вважатимуться вони врученими

Військовозобов'язаним українцям потрібно встигнути оновити дані за час, відведений у законі про мобілізацію

30 травня 2024, 11:30 comments1123
Поділіться публікацією:

Після закінчення 60 днів, відведених військовозобов'язаним на оновлення облікових даних, повістку можуть надіслати поштою. Порядок денний у такому разі вважатиметься врученим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю сайт у "Телеграф" зробив спікер Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.

Коли можуть розсилати повістки поштою і чи вважатимуться вони врученими

Повістка. Фото: з відкритих джерел

Військовий зазначив, що повістка справді може бути надіслана засобами поштового зв'язку рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення на адресу місця проживання військовозобов'язаного або резервіста.

Якщо військовозобов'язаний до 16 липня не уточнив адресу свого місця проживання, повістку надсилають на адресу зареєстрованого місця проживання.

"При цьому день явки на виклик резервіста або військовозобов'язаного визначається не раніше 14-го дня з дня відправлення повістки засобами поштового зв'язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення", — зазначив спікер.

За його словами, одержувач повістки не повинен її підписувати. Підтвердженням вручення повістки: день отримання такого поштового відправлення, що підтверджується інформацією та/або документами від пошти; день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати відправку або день проставлення відмітки про відсутність особи на адресу місця проживання.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що жінки певних спеціальностей від 18 до 60 років мають стати на військовий облік та оновити свої дані до ТЦК. Якщо вони цього не зроблять, на них чекає штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень. Про це повідомив керівник Кременчуцького районного ТЦК та СП Мирослав Волков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перші висновки після набуття чинності новим законом про мобілізацію: які є нюанси.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини