Головна Новини Суспільство події Кого братимуть добровольцями територіальної оборони: пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого братимуть добровольцями територіальної оборони: пояснення

До формувань територіальної оборони в Україні включатимуть тих, хто пройде відбір

7 січня 2022, 09:10 comments1530
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони розповіли, хто зможе служити у територіальній обороні, а кого не братимуть на контракт. Про це пише "Армія Інформ.

Кого братимуть добровольцями територіальної оборони: пояснення

Хто служитиме у теробороні, фото Facebook

Добровольцями територіальної оборони можуть стати й ті українці, що раніше не служили в армії. Для цього їм потрібно пройти медичну комісію, професійний відбір і психологічні тести. Потім вони підпишуть контракт добровольця і складуть присягу.

Відповідно до Закону України "Про основи національного спротиву", все ж основою добровольчих формувань будуть військові, що служили у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, правоохоронних органах.

Не братимуть до тероборони громадян, що мають судимості, якщо вони не реабілітовані, мають понад дві судимості за умисні злочини та були засуджені за вчинення тяжких або особливо тяжких злочинів.

Відомо, що такі частини Сил територіальної оборони будуть створені у відповідних зонах. У містах, де населення понад  900 тисяч мешканців, функціонуватимуть бригади тероборони. В обласних містах будуть сформовані батальйони Сил тероборони. Також у зонах тероборони, де чисельність населення становить понад 2 400 000 громадян, утворюватимуть додаткові військові частини.

Як повідомляв портал "Коментарі", Український інститут майбутнього провів соціологічне дослідження на тему “Обізнаність і готовність громадян до участі у територіальній обороні”. Відомо, скільки українців готові служити у таких формуваннях.

Також ми писали, що секретар Ради Національної безпеки розповів, що вперше в історії детальні інструкції по обороні держави отримають всі гілки влади на різних рівнях. За його словами, ті плани та стратегії, які затверджено, будуть сприяти ефективному всебічному захисту країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

виктор

7 січня 2022, 11:04

раздайте патроны ......


Новини