Головна Новини Суспільство події Олексій Данилов розповів, як діятимуть державні органи у разі вторгнення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Олексій Данилов розповів, як діятимуть державні органи у разі вторгнення Росії

В РНБО пояснили, що в законі про тероборону прописано роботу всього апарату влади

21 грудня 2021, 16:12
Поділіться публікацією:

Україна має схвалений план оборони територій. Там прописано, що до оборони будуть залучені усі органи влади. В секретному документі визначено структури та відомства, які будуть задіяні. Про це Олексій Данилов розповів в інтерв'ю Security talks.

Олексій Данилов розповів, як діятимуть державні органи у разі вторгнення Росії

До тероборони будуть залучені всі органи влади, фото armyinform

Секретар Ради Національної безпеки додав, що війна — це справа всіх й вперше в історії детальні інструкції отримають всі гілки влади на різних рівнях.

За його словами, ті плани і стратегії, які затверджено, вони будуть сприяти ефективному всебічному захисту країни.

Щодо закону "Про територіальну оборону", який набуде чинності з 1 січня 2022 року, до спільних дій буде залучено не лише Генштаб та Міноборони, а й Мінекономіки, Мінінфраструктури, Мінюст та інші органи, що будуть мати до цього відношення.

"Комплектація з 1 січня триває, є штатний розпис. У нас від 250 до 261 тисяч чисельність Збройних сил. Президент Зеленський підписав додатково 11 тисяч, що будуть займатися цим питанням, це сили спецоперацій й територіальної оборони. Органи місцевого самоврядування теж прописані в цьому законі. Треба починати втілювати його норми в життя, не чекати 1 січня", — додав Данилов.

За його словами, закон "Про територіальну оборону" більш-менш досконалий, однак його ухвалили із запізненням, такий документ треба було приймати в 2014-2015 роках.

В Україні бригади територіальної оборони створені давно, їх нараховується 25. У мирний час вони мають бути укомплектованими на 10%, а в умовах надзвичайного стану 90% в них заповнюються резервістами та військовозобов'язаними. Стосовно озброєння бригад тероборони, то на думку секретаря РНБО, їх за потреби забезпечать таким оснащенням, яке дозволить ефективно виконувати покладені на них функції.

"Якщо хтось думає, що це буде легка прогулянка, то повірте такого не буде. У нас є зброя, на яку ніхто не звертає уваги, це наш дух. Ми відрізняємося від росіян тим, що в нас є дух свободи, дух відповідальності за нашу країну, який не в кожної нації присутній", — зазначив Данилов.

Щодо запровадження воєнного стану в Україні, то представник РНБО говорить, що такі речі будуть прийматися в залежності від обставин. Наразі такої необхідності немає. Українська розвідка отримує та передає дані до Генштабу щодня.

Також Олексій Данилов наголосив, що українці не вимагають від іноземних країн надання військових, Україна потребує системам захисту, як компенсації за те, що вона відмовилася від ядерної зброї.

"Коли мова йде про НАТО, треба розуміти, це інституція де що рішення приймається консенсусом. На сьогодні в складі НАТО є країни, що симпатизують РФ, тому ми ведемо перемовини напряму з країнами: з Канадою, з США, з Великобританією", — додав він.

Як повідомляв портал "Коментарі",  експерти говорять, що "ультиматум" Росії може зіграти на руку Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини