Головна Новини Суспільство події Скільки українців готові до участі у територіальній обороні, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців готові до участі у територіальній обороні, - опитування

В українців запитали, як вони ставляться до територіальної оборони та чи готові піти служити

5 січня 2022, 17:45
Поділіться публікацією:

Український інститут майбутнього провів соціологічне дослідження на тему “Обізнаність і готовність громадян до участі у територіальній обороні”. Опитування проводилося у листопаді-грудні 2021 року.

Скільки українців готові до участі у територіальній обороні, - опитування

В Україні потрібно зміцнювати армію та тероборону, фото з відкритих джерел

На питання, чи знають українці щось про тероборону, 45% відповіли, що їм нічого про це не відомо. 30% опитаних чули про такі формування, але не знають, навіщо вони і як створюються. Повною інформацією володіють лише 17%.

Найменше громадян, хто знає достатньо про територіальну оборону, у південних, східних областях і у Донецькій області. Про територіальну оборону нічого не знають 49-50% опитаних. Найбільше проінформованих у центральному та західних регіонах.

Скільки українців готові до участі у територіальній обороні, - опитування - фото 2

Підтримують створення військових формувань територіальної оборони 45% респондентів, 30% не схвалюють таке рішення. Ще 25% не змогли визначитися з відповіддю. Водночас чоловіки більше схвалюють тероборону, ніж жінки. Українки не визначилися  — 32% обрали варіант "Важко відповісти".

Скільки українців готові до участі у територіальній обороні, - опитування - фото 3

Піти служити у територіальну оборону готові лише 32% опитаних громадян, 57% не готові взяти участь в обороні особисто, 11 % не визначилися. У вікових категоріях серед найбільше готових служити — чоловіки віком від 35-44 років, їх нараховується 37%. Серед молодших 24 років готових піти у територіальну оборону  — 29%.

Найбільше готових захищати країну та нести службу у територіальних формуваннях серед тих, хто живе на Заході й у Центрі  — відповідно 36% та 37%. В південних областях таких  — 28%, у східних менше  — 21%.

Скільки українців готові до участі у територіальній обороні, - опитування - фото 4

Обсяг вибірки становить 2400 респондентів віком від 18 років із різних областей крім Криму та тимчасово окупованих територій. Метод дослідження — опитування за структурованою інтерактивною анкетою. Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 2,05%.

Як повідомляв портал "Коментарі", думки експертів щодо обов'язкового військового обліку для українок розділилися. Чи можуть такі заяви мати негативні наслідки, чи це запізніле рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

5 січня 2022, 21:52

Ви би краще написали б, скільки учасників до терооборони може підготувати ДЕРЖАВА в який час та з яким ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ...???!!!


Новини