Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Шеф-кухар Євген Клопотенко, який долучився до розробки нового меню, за яким мають харчуватися українські школи, заперечує, що рекомендував повністю відмовитися від цукру та солі у стравах для учнів. Про це кулінарний експерт розповів у інтерв'ю "Цензор.НЕТ".
Євген Клопотенко - фото: https://klopotenko.com
Клопотенко розповів, що навпаки "боровся за сіль та цукор", оскільки ці продукти зовсім хотіли виключити.
Автор рецептів для нового шкільного меню також додав, що, як показує досвід, навчальні заклади, які почали харчуватися по-новому раніше (з вересня 2021 року), вже налагодили всі процеси, а тому учні із задоволенням відвідують їдальні. А ті школи, які запровадили нове меню з початку 2022 року, потребують часу для адаптації до нових вимог.
Зазначимо, що від початку січня школи в Україні перейшли на нове харчування. Відтепер дітей годуватимуть 160 стравами, рецепти яких спеціально розробив відомий український кухар Євген Клопотенко. Куратором проекту стала перша леді Олена Зеленська. Так, у шкільному харчуванні обмежили цукор та сіль, але збільшили кількість овочів, риби та м'яса. Деякі продукти меню взагалі опинилися під забороною.
Проте довкола нового шкільного харчування вибухнув справжній скандал та буря обурень серед батьків учнів. Сам Клопотенко ті суперечки, які виникають сьогодні, називає зіткненням епох і двох систем, і нове бачення обов'язково має перемогти. При цьому багато українців стали на захист кухаря, зазначивши, що Клопотенко створив хороші рецепти з якісних та корисних продуктів.
Раніше на порталі "Коментарі" — найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі від Євгена Клопотенка .
Новини