Головна Новини Суспільство події Кількість підписантів підсумкового комюніке саміту миру зростає: скільки країн приєдналося
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість підписантів підсумкового комюніке саміту миру зростає: скільки країн приєдналося

До підсумкового комюніке саміту миру приєдналася ще одна країна

28 червня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Під підсумковим комюніке саміту миру вже 90 підписів. До документу також приєдналися Федеративні Штати Мікронезії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує прес-служба Міністерства закордонних справ Швейцарії.

Кількість підписантів підсумкового комюніке саміту миру зростає: скільки країн приєдналося

Саміт миру. Фото: з відкритих джерел

За даними відомства, Федеративні Штати Мікронезії приєдналися до комюніке саміту миру у п'ятницю, 28 червня.

Федеративні Штати Мікронезії, іноді просто Мікронезія, — це острівна держава в Океанії, розташована на Каролінських островах, на північ від Нової Гвінеї. Мікронезія складається з більш ніж 600 островів, розкиданих величезною територією в Тихому океані.

У середині червня, 15-16 числа, Швейцарія стала центром тяжіння світових лідерів. Тут відбувся знаковий Глобальний саміт миру, присвячений урегулюванню конфлікту в Україні. На майданчику саміту зібралося понад 100 делегацій з різних країн та організацій, об'єднаних спільною метою – пошук мирного шляху до завершення протистояння. За підсумками дводенної роботи учасники саміту ухвалили підсумкове комюніке.

Читайте також на порталі "Коментарі" – і голова Офісу президента Андрій Єрмак, і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба публічно підтвердили, що Київ припускає участь Росії у другому саміті миру, який може відбутися цього року. Також Дмитро Кулеба впевнений, що у другому саміті миру братиме участь Китай, він повернеться до процесу переговорів. Про що говорять такі заяви? Чи справді РФ може взяти участь у саміті миру? Якщо так, то на яких умовах? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського розповіли про терміни проведення другого саміту миру.

Раніше "Коментарі" інформували – Росія вже намагається зірвати другий Саміт миру: в Україні зробили заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини