Головна Новини Суспільство події Катастрофа літака МАУ: Канада вимагає від Ірану компенсації збитків
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа літака МАУ: Канада вимагає від Ірану компенсації збитків

Сім'ї загиблих подали позов про компенсацію збитку на більш мільярд доларів

21 травня 2021, 11:58
Поділіться публікацією:

Іран повинен відшкодувати збиток сім'ям загиблих в авіакатастрофі українського пасажирського літака, збитого в небі над Тегераном. Таке рішення ухвалив Верховний суд канадської провінції Онтаріо, пише Reuters.

Катастрофа літака МАУ: Канада вимагає від Ірану компенсації збитків

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані. Фото: 5.ua

Ракетну атаку на пасажирський літак "Міжнародних авіаліній України" канадський суд визнав терактом. В авіакатастрофі, яка сталася в січні 2020 року, загинули 176 осіб, з них 138 — громадяни або резиденти Канади. Також загинув український екіпаж авіалайнера Boeing 737.

У Канаді деякі сім'ї загиблих подали позов про компенсацію збитків в розмірі 1,2 млрд дол. Іран в суді не захищався. На дзвінки та електронні листи в офіс у Вашингтоні, який займається консульськими справами для іранців в Канаді, не відразу відповіли.

Відшкодування шкоди Іраном будуть розглядати на наступних слуханнях Верховного суду Онтаріо.

З 2012 року в Канаді діє закон, яким розширили юрисдикцію канадських судів на іноземні держави, що підтримують тероризм, включно на Іран.

Процес відшкодування шкоди буде тривалим та складним, оскільки у Канади немає офіційних дипломатичних відносин з Іраном.

Раніше повідомлялося, що розвідка Канади отримала секретні записи розмови іранського міністра про катастрофу літака МАУ. У березні 2021 року Іран оприлюднив остаточний звіт про збиття українського пасажирського літака МАУ 8 січня 2020 року. Причиною катастрофи названа помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як "ворожу ціль". У МЗС України жорстко відреагували на документ, назвавши його "збіркою маніпуляцій".

Нагадаємо, у справі про розслідування катастрофи літака МАУ під Тегераном Україна має намір зайняти більш жорстку позицію стосовно Ірану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини