Головна Новини Суспільство події "Це збірка маніпуляцій": у МЗС жорстко відреагували на звіт Ірану про катастрофу МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це збірка маніпуляцій": у МЗС жорстко відреагували на звіт Ірану про катастрофу МАУ

За словами Кулеби, розслідування, яке проводив Іран, було упередженим

17 березня 2021, 19:16
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував остаточний звіт Ірану по катастрофі літака МАУ 8 січня 2020 року. Кулеба звинуватив Іран у приховуванні справжніх причин знищення українського літака. Про це йдеться на сторінці МЗС у Facebook 17 березня.

"Це збірка маніпуляцій": у МЗС жорстко відреагували на звіт Ірану про катастрофу МАУ

Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

Як розповів міністр, Україна направляла Ірану понад 90 сторінок зауважень і пропозицій до проекту цього звіту і наполягала, щоб Тегеран долучив їх до фінального документу.

"Але те, що ми нині бачимо в опублікованому звіті, не що інше, як цинічна спроба приховати справжні причини знищення нашого літака. Аналіз документа показує, що Іран провів розслідування з численними порушеннями міжнародних стандартів", — підкреслив Дмитро Кулеба.

Він констатував, що розслідування, яке проводив Іран, було упередженим, представлені докази вибірковими, а висновки — оманливими.

"Документ не відкриває всіх обставин, не розкриває першопричини трагедії і ланцюжок дій, які до неї призвели. Це не звіт — це збірник маніпуляцій, мета якого — не з'ясувати істину, а виправдати Іран. Іран не знайшов сил, щоб визнати свою відповідальність", — заявив міністр.

Глава МЗС пообіцяв, що Україна разом із міжнародними партнерами буде домагатися покарання Ірану за цей злочин усіма можливими способами.

Нагадаємо, що сьогодні Іран представив остаточний звіт із розслідування катастрофи літака авіакомпанії МАУ. Іран заявив, що літак знищили через помилки оператора протиповітряної оборони, який визначив його як "ворожу ціль". "Літак був визнаний ворожою ціллю через помилки оператора ППО ... поблизу Тегерана, і в нього були випущені дві ракети", — йдеться у звіті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини