Головна Новини Суспільство події Розвідка Канади отримала секретні записи розмови іранського міністра про катастрофу літака МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка Канади отримала секретні записи розмови іранського міністра про катастрофу літака МАУ

Літак МАУ під іранською столицею могли збити навмисно

10 лютого 2021, 10:37 comments1476
Поділіться публікацією:

Розвідка Канади має секретні аудіозаписи розмови міністра закордонних справ Ірану з приводу авіакатастрофи Boeing 737 під Тегераном. Ця інформація підтверджена представником прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, передає ТСН.

Розвідка Канади отримала секретні записи розмови іранського міністра про катастрофу літака МАУ

Катастрофа МАУ - фото з відкритих джерел

Згідно з офіційними даними, канадській розвідці вдалося перехопити розмову ще в листопаді 2020 року, проте аудіозапис ще до кінця не вивчили.

Відомо, що в розмові бере участь чоловік, якого ідентифікують як міністра закордонних справ Ірану. Він обговорює ймовірність того, що літак МАУ під іранською столицею могли збити навмисно. При цьому нібито чиновник заявляє, що повна інформація з приводу авіакатастрофи швидше за все ніколи не розкриється, оскільки це суперечить національним інтересам Ірану.

Нагадаємо, що катастрофа літака Boeing-737 авіакомпанії "МАУ", що виконував рейс "Тегеран-Київ", сталося 8 січня близько 6 ранку. На борту перебували громадяни семи країн — 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Всі, хто знаходилися на борту загинули.

Пізніше стало відомо, що катастрофа літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" відбулося через те, що в нього потрапили дві ракети. Зазначалося, що перша ракета, вразила літак, знищила злітні вогні, а також, можливо, кабіну пілотів. Ракета долетіла до цілі за 18 секунд. Друга ракета вилетіла через 30 секунд після першої і долетіла до цілі за 11 секунд. Після другого попадання український "боїнг" спалахнув.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український авіаперевізник "міжнародні авіалінії України" (МАУ) вирішив порадувати корпоративних клієнтів. Тепер співробітники великих компаній можуть отримати авіапрогулянку над українською столицею.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини