Головна Новини Суспільство події Карантинні зони в Україні: яка область залишилася "помаранчевою"
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантинні зони в Україні: яка область залишилася "помаранчевою"

Єдина область України поки що знаходиться у "помаранчевій" зоні

15 травня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

На сайті Міністерства охорони здоров'я з'явився оновлений список карантинних зон. Станом на 15 травня в "помаранчевій" зоні залишилася тільки одна область. Решта областей перейшли в "жовту" зону.

Карантинні зони в Україні: яка область залишилася "помаранчевою"

В Україні тільки одна область залишилася в "помаранчевій" зоні - фото: з відкритих джерел

Згідно з оновленими даними, Черкаська область поки що залишається "помаранчевою", оскільки коефіцієнт виявлення випадків інфікування 14 травня перевищив позначку у 20% і склав 20,8%. В той самий час в інших областях немає відхилень від встановленої норми. До слова, найменший відсоток у Вінницькій області — 4,8%.

Відзначимо, що "помаранчева" карантинна зона передбачає обмеження роботи хостелів, спортзалів, туристичних баз, ресторанів, нічних клубів, закладів культури, фітнес-центрів, дитячих таборів.

Перевезення пасажирів в цій зоні здійснюється так трохи інакше, ніж зазвичай. Водій може набирати пасажирів тільки на половину сидячих місць.

Для жовтої зони, в якій зараз опинилися всі інші області України, діють вже трохи інші правила. Так, наприклад, заборонено перебувати в транспорті, магазинах і т.д. без масок. Заборонено роботу нічних клубів і проведення банкетів і святкових заходів в закладах громадського харчування. Так само заборонено роботу закладів харчування після 24:00 і до 7 години ранку.

Так само як і в "помаранчевій" зоні, може працювати громадський транспорт. Тобто, брати пасажирів не більше ніж 50% від кількості сидячих місць.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини