Головна Новини Суспільство події В уряді сказали, до якого місяця продовжать карантин в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді сказали, до якого місяця продовжать карантин в Україні

Глава Кабміну Денис Шмигаль назвав дату продовження адаптивного карантину в Україні в 2021 році

10 травня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

В Україні планують знову продовжити карантин. Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль назвав місяць — йдеться про серпень. Про це прем'єр-міністр заявив у інтерв'ю "РБК-Україна" сьогодні, 10 травня.

В уряді сказали, до якого місяця продовжать карантин в Україні

Карантин в Україні. Фото з відкритих джерел

Як пояснив глава уряду, мова йде про адаптивну модель карантинних обмежень, яка в нашій країні діє до кінця червня 2021 року. Шмигаль зазначив, що переглянути систему карантинного зонування в сторону пом'якшення можуть в такому випадку: до Дня Незалежності в Україні вакцинується більшість жителів.

Поки що, за словами глави Кабміну, адаптивний карантин показує ефективність. Якщо у всіх регіонах показники будуть знаходитися в межах норми, то країна буде жити в "зеленій" зоні. Обмеження будуть посилювати в окремих регіонах, коли динаміка буде погіршуватися.

Крім того, Шмигаль повідомив, що передумов до запровадження загальнонаціонального локдауна в Україні не спостерігається. Якщо ситуація загостриться, то області закриватимуть в індивідуальному порядку.

Нагадаємо, уряд вирішив продовжити до 30 червня режим надзвичайної ситуації в Україні. Відповідно було продовжено і загальнонаціональний карантин.

Зараз в Україні не залишилося жодної "червоної" зони карантину. Але все ще на "помаранчевому" рівні епіднебезпеки залишається ряд областей. Але в більшості ж регіонів — "жовта" або "зелена" зона карантину.

Як повідомляв портал "Коментарі" напередодні, в Міністерстві охорони здоров'я пояснили, коли область залишає "червону" зону карантину. Є певні часові рамки, які вказують на необхідність зміни того чи іншого карантинного рівня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини