Головна Новини Суспільство медицина Степанов про умови скасування карантину в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов про умови скасування карантину в Україні

Першу дозу вакцини в Україні отримали 901 тис. осіб

13 травня 2021, 23:49
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що при вакцинації 70% дорослого населення України карантинні обмеження можна скасувати. Про це міністр заявив в ефірі телеканалу "Наш".

Степанов про умови скасування карантину в Україні

Медична маска (фото з відкритих джерел)

На вакцинацію 100% дорослих українців МОЗ вже не сподівається і розраховує імунізувати хоча б 70% повнолітніх.

"На 100% знищити вірус буде, напевно, неможливо. 100% вакцинації буде досягти неможливо. Ми, скажу вам відверто, дуже сподіваємося, що вакцинуємо 70% ", — заявив Степанов.

За останніми даними, першу дозу вакцини в Україні отримали 901 тис. Чоловік, повний курс імунізації (з двома дозами) пройшли тільки 3828 українців.

Нагадаємо, коронавірусні вакцини вважаються надійним способом перемогти хворобу, яка раптово скувала людство. Однак як і будь-які інші ліки, ці препарати мають свої протипоказання і ймовірні ускладнення після використання. Представники МОЗ розповідають, хто більше за інших схильний до ризику виникнення тромбів в мозкових судинах, навіть незалежно від вакцинації. За інформацією лікаря-імунолога Федора Лапія і медексперта організації UNICEF Катерини Булавінової, найчастіше від тромбозу страждають жінки.

Вельми цікавим є "віковий" розкид цього неприємного захворювання. За словами фахівців, ризик виникнення непрохідності в кров'яних судинах вище за все у жінок, які не досягли 55-річного віку. У представниць цієї вікової категорії тромби найчастіше вражають ту частину кровоносної системи, яка розташована в районі головного мозку. "Блокада" згорнутими частинками крові зазвичай відбувається в венозних синусах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини