Головна Новини Суспільство події Імпорт російської нафти до Індії знизився майже на 20%: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Імпорт російської нафти до Індії знизився майже на 20%: у чому причина

Китай знову вийшов на першу позицію як найбільший імпортер російської нафти

сьогодні, 15:11
Поділіться публікацією:

У липні-серпні Індія продовжила закуповувати російську нафту, але обсяги закупівель суттєво впали. Падіння імпорту становило 18%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє The Moscow Times.

Імпорт російської нафти до Індії знизився майже на 20%: у чому причина

Російська нафта. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що обсяг імпорту нафти до Індії з Росії в серпні скоротився на 18,3% приблизно до 1,7 млн. барелів на добу в порівнянні з попереднім місяцем. Ключова причина чому так сталося – зниження обсягів переробки на деяких нафтопереробних заводах.

Китай же збільшив закупівлю російської нафти минулого місяця, повернувши собі статус найбільшого споживача енергоресурсів Москви. Перед цим у липні на першому місці серед покупців російської нафти була Індія.

Частка російської нафти в індійському імпорті у серпні знизилася приблизно до 36% після зростання протягом п'яти місяців поспіль. У липні частку російської нафти припадало близько 44% індійського імпорту. Незважаючи на зниження частки, Росія залишилася головним постачальником нафти до Індії в серпні, за Індією йдуть Ірак та Саудівська Аравія, згідно з даними.

Загалом Індія, третій за величиною імпортер та споживач нафти у світі, у серпні імпортувала 4,7 млн барелів нафти на добу, що приблизно на 1% менше, ніж у липні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль лютує: розкрилися факти, що Індія допомагає Україні у війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Індія розраховує і надалі закуповувати великі обсяги нафти у російських компаній, яким дозволено здійснювати такі продажі, оскільки ціни на неї низькі. Таку заяву в інтерв'ю Reuters зробив міністр нафти Індії Хардіп Сінгх Пурі.

Раніше "Коментарі" писали – санкції проти РФ: у якому проханні Індія відмовила США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини