Головна Новини Суспільство події Ілон Маск посилюється – купив Twitter: про що це говорить – що може означати для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск посилюється – купив Twitter: про що це говорить – що може означати для України

Для Маска важливим є просування своїх товарів, включаючи Starlink, Tesla і так далі

27 жовтня 2022, 11:50
Поділіться публікацією:

Американський мільярдер та засновник компанії SpaceX Ілон Маск змінив статус у соціальній мережі Twitter на Chief Twit ("Шеф Twit") і приніс раковину до штаб-квартири. Швидше за все, натякаючи на те, що угода про покупку компанії – завершена. Що це означає для Маска та для України, якій він останнім часом приділяє чимало уваги, на жаль, із російськими наративами?

Ілон Маск посилюється – купив Twitter: про що це говорить – що може означати для України

Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

З покупкою Twitter Маск стає набагато серйознішим гравцем

Головний економіст, керівник з економічних реформ Офісу простих рішень та результатів Ярослав Романчук пояснює:

"Маск – креативний бізнесмен, який розуміє важливість не тільки матеріальних, а й нематеріальних ресурсів, які сприйняття, бренд і так далі. Унікальний вплив на все це мають ЗМІ, особливо такі сучасні комунікатори, як соцмережі. Тому покупку Маском Twitter я сприймаю як один із способів керувати нематеріальними активами, надавати більше впливу на прихильників та конкурентів, а також на справи, пов'язані з політикою".

Зрозуміло, продовжує експерт, що для Маска важливим є просування своїх товарів, включаючи Starlink, Tesla і так далі. І, безумовно, із покупкою Twitter він стає набагато серйознішим гравцем. На медійному, економічному та політичному ринках.

"І якщо Маск зможе зупинити небезпечний крен американської політики у бік соціалізму, якщо нам вдасться відкрити йому очі на те, що відбувається в Україні, що ми боремося за свободу, за справжні цінності, то він буде нашим вірним союзником та партнером, – вважає Ярослав. Романчук. – На мій погляд, з Маском простіше домовлятися (в нього зрозумілі, прозорі мотиви та цілі), ніж із традиційним істеблішментом Західного світу, який все більше впадає в соціалізм. Маск більш відкритий. Цинічний – так, прагматичний – так. Але він не наш опонент, з яким треба боротися. Впевнений, що в Україні та за її межами є чимало людей, здатних перетворити Маска на такого собі лицаря надії та свободи. Як для Америки, так і України.

Маск продовжує тепер діяти так, як потрібно, зокрема допомагаючи Україні технологією Starlink

Економічний та політичний експерт Тарас Загородній нагадує, що Маск давно хотів придбати Twitter.

"Він дуже вмілий сучасний бізнесмен. І розуміє, що медійка, хайп – це теж інструмент ведення та просування бізнесу. І контроль над такими технологічними гігантами як Twitter – зокрема політична влада, просування своїх інтересів. Згадаймо, як минулому американському президенту – Трампу – відключили Twitter та Facebook, що багато в чому вирішило питання виборів, які коштували йому місця у Білому домі", – наголошує Тарас Загородній.

На його думку, Маск стає класичним олігархом – контроль політики, економіки, медіа. І це, зрозуміло, у його інтересах.

"З Україною Маска має окрему історію. Те, що він ретранслював суто ефесбешні темники – це зрозуміло. Але йому, схоже, дали по руках і дещо пояснили, – зазначає експерт. – І він продовжує тепер діяти так, як потрібно, у тому числі допомагаючи Україні технологією Starlink (глобальна супутникова система, що розгортається компанією SpaceX для забезпечення високошвидкісного широкосмугового супутникового доступу)".

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого готується Росія, продовжуючи розмови про "брудну бомбу" — чи здатний Захід на превентивний удар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини