Головна Новини Суспільство події Хто із переселенців може отримати грошову допомогу від ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто із переселенців може отримати грошову допомогу від ООН

Уряд разом з ООН запустив програми виплат для вимушених переселенців: хто може на них розраховувати

20 квітня 2022, 03:45
Поділіться публікацією:

Через військові дії, які розв'язала на нашій території Російська Федерація, багато українців опинилися у скрутному становищі, бо були змушені покинути будинок та свою роботу. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що уряд разом з ООН запустив програми виплат для допомоги переселенцям.

Хто із переселенців може отримати грошову допомогу від ООН

Виплати переселенцям в Україні (фото з відкритих джерел)

Українці, які були змушені переїхати до безпечнішого регіону, отримають по 2200 гривень на кожного члена сім'ї від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Грошову допомогу виплачуватимуть протягом 3-х місяців. Насамперед її отримають такі категорії населення: вагітні жінки, матері, які самостійно виховують дітей та багатодітні сім'ї.

Ще додаткову допомогу отримають незаможні пенсіонери з-поміж вимушених переселенців. Їм також виплатять 2200 гривень.

Крім цього, продовжуватимуть працювати програми із соціальних виплат внутрішнім переселенцям від уряду. На кожну людину щомісяця виплачуватимуть по 2 тисячі гривень та по 3 тисячі на кожну дитину. На виплату такої допомоги вже скеровано 578 мільйонів гривень.

Також Денис Шмигаль наголосив, що додатково буде виділено близько 1,3 млрд гривень із резервного фонду для Фонду соціального страхування, щоб забезпечити виплату допомоги з безробіття.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська розповів, що якщо міркувати суто теоретично, то Україна може розраховувати отримати перші виплати за репараціями Росії приблизно у серпні цього року.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Фонд соціального страхування України продовжує виплачувати громадянам допомогу у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності у разі хвороби та декретною відпусткою під час воєнного стану. Такі виплати надходитимуть громадянам, якщо роботодавці не розробили відповідних документів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини