Головна Новини Суспільство події У Мін'юсті розповіли, коли Україна може отримати перші виплати за репараціями РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мін'юсті розповіли, коли Україна може отримати перші виплати за репараціями РФ

Міністр юстиції Денис Малюська зазначив, що російських державних коштів вистачить на відновлення України

6 квітня 2022, 07:32
Поділіться публікацією:

Якщо міркувати суто теоретично, то Україна може розраховувати отримати перші виплати за репараціями Росії приблизно у серпні цього року. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив міністр юстиції Денис Малюська під час спілкування з журналістом "Forbes".

У Мін'юсті розповіли, коли Україна може отримати перші виплати за репараціями РФ

Зруйновані міста. Фото: DW

Денис Малюська розповів, що Україна може очікувати, що перші нарахування можуть надійти до кінця літа, але на сьогоднішній день жодна країна ще публічно не озвучила терміни, коли такі виплати можуть надійти.

За словами міністра, гроші можуть бути перераховані на спеціальні рахунки в Україні. Є й другий варіант, коли кошти можуть розпоряджатися "Червоний хрест", UniSafe або інші міжнародні організації.

Малюська наголосив, для України важливо, щоб усі засоби, які почнуть надходити в Україну, були використані саме для відстоювання країни. Ці гроші щонайменше повинні йти на такі речі, як утримання штату співробітників, які займатимуться розподілом грошей. Щонайменше гроші повинні йти на те, щоб орендувати приміщення, облаштовувати офіси. Основне призначення коштів – відновлення України після російського вторгнення.

Міністр юстиції також висловив упевненість, що російських державних коштів вистачить на відновлення України.

"Витратити $0,5 трлн доларів – це завдання щонайменше 7 років. Ще немає розуміння, якими частинами Україна отримуватиме ці кошти", – прокоментував Малюська.

За його словами, кожна країна про перерахування коштів прийматиме індивідуально. Щодо втрат від війни фізичних та юридичних осіб, великого бізнесу, то всі вони можуть подавати заяви про компенсацію через Європейський суд з прав людини. Єдиний нюанс, уточнює міністр, тут не варто розраховувати на миттєвий ефект та результат. Результат, звичайно ж, буде, але не миттєвий, оскільки судові процеси можуть тривати роками.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Зеленський запропонував ООН два варіанти, як допомогти зі світом в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини