Головна Новини Суспільство мистецтво і культура "Лікарняні" та "декретні": як отримати українцям соцвиплати та стати на облік в інших регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

"Лікарняні" та "декретні": як отримати українцям соцвиплати та стати на облік в інших регіонах

Соціальні виплати українцям продовжує нараховувати Фонд соцстрахування

15 березня 2022, 11:13
Поділіться публікацією:

Фонду соціального страхування України продовжує виплачувати громадянам допомогу в зв'язку з тимчасовою втратою працездатності у випадку хвороби та декретною відпусткою під час воєнного стану.

"Лікарняні" та "декретні": як отримати українцям соцвиплати та стати на облік в інших регіонах

Евакуація громадян, фото ДСНС

Такі виплати будуть надходити громадянам, якщо роботодавці не опрацювали відповідні документи. Українцям треба самостійно звернутися до відділення Фонду соціального страхування та подати заявку. Фонд нараховує допомогу по вагітності та пологах, допомогу по тимчасовій втраті працездатності, допомогу на поховання. Кошти громадяни отримуватимуть на спеціально відкритий поточний рахунок або особисту банківську картку.

Які документи треба подати до відділення Фонду: 
- паперовий листок непрацездатності або е-лікарняний;

- копії 1-ї-4-ї, 11-ї-16-ї сторінок паспорта або сторінки з відповідною інформацією іншого документа, що посвідчує особу;

- довідки про присвоєння індивідуального податкового номера;

- довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщена особа не вимагається.

Як стати на облік внутрішньо переміщених осіб

Щоб отримати довідку треба звернутися до територіальної громади або ЦНАПу. Уповноважені особи сформують електронну справу. Після чого дані особи буде внесено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. В майбутньому планується відкрити можливість подавати відповідне звернення через Портал Дія.

Як повідомляв портал, дев'ять гуманітарних коридорів відкриті 15 березня. Поки опрацьовуються маршрути з Іванкова, за словами міністерки, є надія, що вже завтра вдасться відкрити цей гуманітарний коридор. Також вона наголосила, що урядовці отримують всю інформацію з Фейсбуку та інших каналів, тож нікого не залишать, всі будуть врятовані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ombudsmanua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини