Головна Новини Суспільство події Хакери здійснили масштабну атаку на одну з європейських країн: хто постраждав цього разу
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери здійснили масштабну атаку на одну з європейських країн: хто постраждав цього разу

Влада країни назвала цю кібератаку безпрецедентною

15 червня 2021, 17:01
Поділіться публікацією:

Польща скликає закрите засідання парламенту через кібератаки хакерів. Про це пише Wiadomosci.

Хакери здійснили масштабну атаку на одну з європейських країн: хто постраждав цього разу

Хакери - фото з відкритих джерел

Офіційний представник уряду республіки Петр Мюллер заявив, що атака носить широкий характер.

"Останнім часом ми стали об'єктом безпрецедентної кібернетичної атаки, спрямованої на Польщу, на польські установи, на окремих користувачів електронної пошти", — зазначив Мюллер.

Журналісти повідомляють, що відповідальний за реалізацію Національної програми вакцинації Міхал Дворчик заявив, що піддався атаці хакерів. Були зламані електронна пошта і сторінки в соціальних мережах, що належать йому і його дружині.

На думку Дворчика, до атаки мають відношення російські хакери, оскільки інформація була опублікована в російському месенджері Telegram.

Нагадаємо, що президент Російської федерації Володимир Путін заявив, що Кремль не причетний до кібератак, які останнім часом були здійснені на США.

Додамо, що Сполучені Штати Америки планують створити коаліцію з боротьби проти кібератак, що проводяться із застосуванням комп'ютерних програм-вимагачів. Основна мета майбутньої міжнародної коаліції - досягти того, щоб країни, які приховують кіберзлочинців, несли за це відповідальність.

Також директор ФБР Крістофер Рей заявив, що Росія повинна докладати більше зусиль для боротьби проти хакерів, які використовують віруси-вимагачі, якщо хоче показати, що серйозно бореться проти цієї проблеми.

Додамо, що фахівці СБУ зупинили роботу незаконного телекомунікаційного центру в Києві. За інформацією правоохоронців, тільки з початку 2021 року махінатори привласнили собі 9 млн гривень від громадян України та іноземців під виглядом участі в міжнародних інвестиційних проєктах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини