Головна Новини Суспільство події Як США збирається боротися зі світовою кіберзлочинністю
commentss НОВИНИ Всі новини

Як США збирається боротися зі світовою кіберзлочинністю

Америка працює над створенням коаліції з кібербезпеки

7 червня 2021, 20:40
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки планують створити коаліцію з боротьби проти кібератак, що проводяться із застосуванням комп'ютерних програм-вимагачів. Про це заявив глава Державного департаменту США Ентоні Блінкен, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як США збирається боротися зі світовою кіберзлочинністю

Кіберзлочинність - фото з відкритих джерел

Очільник Держдепартаменту стверджує, що основна мета майбутньої міжнародної коаліції - добитися того, щоб країни, які приховують кіберзлочинців, несли за це відповідальність.

Окрім цього директор ФБР Крістофер Рей заявив, що Росія повинна докладати більше зусиль для боротьби проти хакерів, які використовують віруси-вимагачі, якщо хоче показати, що серйозно бореться проти цієї проблеми.

"Знову і знову ми бачимо, що дуже велика частина авторів кібератак перебуває в Росії. Якщо влада РФ хоче показати, що всерйоз має намір вирішувати цю проблему, то у них маса можливостей, щоб продемонструвати реальний прогрес", — додав правоохоронець.

Також Рей порівняв протистояння кібершахрайству з боротьбою США проти тероризму після терактів 9 вересня 2001 року, зазначивши, що допомагати в цій справі повинні не тільки урядові структури, а й приватний сектор і навіть звичайні громадяни.

Нагадаємо, що фахівці СБУ зупинили роботу незаконного телекомунікаційного центру в Києві. За інформацією правоохоронців, тільки з початку 2021 року махінатори привласнили собі 9 млн грн від громадян України та іноземців під виглядом участі в міжнародних інвестиційних проєктах.

Додамо, в Сполучених Штатах Америки засудили громадянина України Федора Гладиря за хакерські атаки на великі компанії. Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини