Головна Новини Суспільство події Як українські кібершахраї виманювали в іноземних інвесторів мільйони гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українські кібершахраї виманювали в іноземних інвесторів мільйони гривень

Злочинці імітували торги на міжнародних біржах

3 червня 2021, 15:43
Поділіться публікацією:

Фахівці служби безпеки (СБУ) України зупинили роботу незаконного телекомунікаційного центру в Києві. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як українські кібершахраї виманювали в іноземних інвесторів мільйони гривень

Кібершахраї - фото з відкритих джерел

За інформацією правоохоронців, тільки з початку 2021 року махінатори привласнили собі 9 млн грн від громадян України та іноземців під виглядом участі в міжнародних інвестиційних проєктах.

Працівники спецслужби встановили, що організаторами підпільного бізнесу виявилися двоє українців та їхній закордонний товариш.

Чоловіки розробили й адміністрували спеціалізоване програмне забезпечення, яке імітувало торги на міжнародних біржах та криптовалютних проєктах. Окрім цього, вони створили мережу так званих "фішингових" вебресурсів – копій сайтів міжнародних інвесткомпаній.

Злочинці заманювали людей на підконтрольні ресурси через "ботмережу" рекламних аккаунтів у популярних соцмережах. Далі за напрацьованою схемою шахраї телефонували "жертвам" із підмінених закордонних номерів телефонів, виманювали кошти нібито для інвестицій та привласнювали їх.

Відомо, що до своєї схеми махінатори залучили понад 100 найманих працівників. Наразі справа передана до суду.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки засудили громадянина України Федора Гладиря за хакерські атаки на великі компанії. Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції США.

Раніше 39-річному жителю Тернопільської області, який розробив один із найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи, повідомили про підозру. Пресслужба поліції повідомила, що в результаті атак хакера постраждали 11 світових банків. Детальніше про цю ситуацію читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини