Головна Новини Суспільство події Гутерриш розповів, який мир в Україні влаштує ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Гутерриш розповів, який мир в Україні влаштує ООН

Генсек НАТО Гутерриш заявив, що в Україні має перемогти справедливий мир згідно зі Статутом ООН

8 березня 2023, 16:58 comments1728
Поділіться публікацією:

Остаточна мета в Україні зрозуміла – справедливий мир згідно зі статутом ООН, міжнародним правом, відповідно до резолюції Генеральної асамблеї. Як передає видання "Коментарі", про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерриш під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.                                                                                           

Гутерриш розповів, який мир в Україні влаштує ООН

Антоніу Гутерреш. Фото: DW

"Позиція ООН абсолютно чітка — російське вторгнення в Україну є порушенням Статуту ООН та міжнародного права. Суверенітет, незалежність, єдність та територіальна цілісність України мають бути збережені відповідно до міжнародно визнаних кордонів України. Наша кінцева мета також зрозуміла — справедливий мир згідно зі Статутом ООН та міжнародним правом та резолюцією Генасамблеї з нагоди річниці початку війни", — зазначив Гутерриш.

Генсек також наголосив, що територіальна цілісність України має бути відновлена у межах, які були визнані всім світом.                                            

"Поки що це (Ред. – мир) все не досягнуто ми продовжимо працювати, щоб полегшувати страждання людей в Україні та мінімізувати глобальні наслідки. ООН працює над тим, щоб продовжити допомогу мільйонам людей в Україні", – зазначив генсек ООН.

Читайте також на порталі "Коментарі" — справжня причина заворушень у Грузії — чому країна обрала шлях загравання з РФ. Експерти детально розібралися у ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – яке головне завдання виконував та виконує Бахмут – як перехитрили росіян українські генерали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини