Головна Новини Суспільство події Графіки відключення світла будуть ще складнішими
commentss НОВИНИ Всі новини

Графіки відключення світла будуть ще складнішими

Центр дослідження енергетики прогнозує нелегкі часи щодо енергопостачання

19 грудня 2022, 17:29
Поділіться публікацією:

По це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в ефірі інформаційного Телемарафону, передають "Коментарі".

Графіки відключення світла будуть ще складнішими

графіки відключення світла будуть ще складнішими

"Дрони наробили багато шкоди. Кілька дуже важливих об’єктів пошкоджені. Тому здатність транспортувати електроенергію ще більше обмежена на сьогодні. Хочу попередити, скоріше за все, найближчі кілька днів графік відключень буде дуже складним. Він буде непередбачуваним, дуже багато обладнання в стані відновлення. Це означає, що дуже складно найближчими днями передбачити планові зручні відключення", — каже Олександр Харченко.

Він зазначив, що найближчими днями відключення електроенергії може сягати до 4-5 годин на добу. Від початку жовтня російські окупанти здійснили девять масованих ракетних атак на енергетичні об’єкти України. Внаслідок цих обстрілів пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції та 40% обєктів високовольтної мережі.

В Укренерго очікують зменшення дефіциту, оскільки та температура підвищуватиметься, і система краще відновиться після нещодавніх обстрілів. Кудрицький нагадав, що вже відновили роботу енергоблоки на всіх АЕС, які розташовані на контрольованій території. Проте існує ще деяке обмеження мережами, які не можуть видати певну частину своєї потужності.

Під час масованого ракетного удару по Україні, як писали "Коментарі", 16 грудня російські війська вкотре атакували ракетами інфраструктурні об’єкти. Були "прильоти" у низці областей, а по всій країні введені в дію аварійні відключення світла. Відтак, в Укренерго радять українцям запасатися водою та зарядити павербанки: завтра буде значний дефіцит електроенергії. За словами голови правління компанії Володимира Кудрицького, головною причиною дефіциту стануть низькі температури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини