Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ймовірні аварійні відключення електроенергії по усій країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Ймовірні аварійні відключення електроенергії по усій країні

В Укренерго радять українцям запасатися водою та зарядити павербанки: завтра буде значний дефіцит електроенергії

18 грудня 2022, 23:15
Поділіться публікацією:

Про дефіцит електроенергії сьогодні-завтра сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в Телемарафону, пишуть "Коментарі"

Ймовірні аварійні відключення електроенергії по усій країні

Дефіцит буде значним через зниження температури

За словами голови правління компанії Володимира Кудрицького, головною причиною дефіциту стануть низькі температури. Ймовірні аварійні відключення електроенергії по усій країні.

"Сьогодні та завтра дефіцит буде значним через зниження температури. Зараз вже відновили свою роботу всі енергоблоки атомних станцій, які працюють на контрольованій території. Існують ще обмеження мережами, які не можуть видати певну частину своєї потужності через наслідки ракетних обстрілів. Думаю, що найближчим часом ми зможемо побачити повну потужність 3 атомних станцій в мережі. Через один-два дні ми зможемо ще збільшити обсяги тієї генерації, яка доступна нашим споживачами", — каже Кудрицький.

За його словами, в Укренерго очікують зменшення дефіциту, оскільки і температура підвищуватиметься, і система краще відновиться після нещодавніх обстрілів. Кудрицький нагадав, що вже відновили роботу енергоблоки на всіх АЕС, які розташовані на контрольованій території. Проте існує ще деяке обмеження мережами, які не можуть видати певну частину своєї потужності.

"За кілька днів і ці обмеження мають бути зменшені. Як для обстрілу в більше ніж 70 ракет, те, що ми маємо сьогодні, це дуже пристойний результат. Не буду називати цифру, але відновилися ми досить непогано цього разу”, — констатував голова правління Укренерго.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Укренерго сказали, коли світло почнуть відключати за графіком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини