Головна Новини Суспільство Війна з Росією В "Укренерго" сказали, коли світло почнуть відключати за графіком
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Укренерго" сказали, коли світло почнуть відключати за графіком

Дія планових графіків відключення світла відновиться після збільшення генерації, що відбудеться через кілька днів

9 грудня 2022, 17:19
Поділіться публікацією:

Нині одна з найгостріших ситуацій зі світло на Одещині, Херсонщині та в Харківській області. Загалом є проблеми з електропостачанням по всім країні, про це заявив на брифінгу голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, повідомляють "Коментарі".

В "Укренерго" сказали, коли світло почнуть відключати за графіком

Планові відключення світла. Фото: З відкритих джерел

 

За словами посадовця, до екстрених відключень світла призвів масштабний дефіцит в енергосистемі. "Проблема зменшення дефіциту пов’язана із відновленням генерувальних потужностей — це ТЕС, ГЕС. АЕС зараз працюють, підтримують систему", - сказав він. Як каже Кудрицький, атомні електростанції, як і до війни, забезпечують половину усіх потреб, але покрити ними 100% не можна. Генеруючі потужності поступово відновлюються зі зменшенням морозів.

 

"Також відновлюють роботу електростанції поступово і таким чином поступово обсяг потрібної нам генерації збільшується, тим самим зменшуючи дефіцит. Я думаю за декілька днів ми досягнемо тієї межі, коли можна буде чітко всім дотримуватися планових графіків відключень по областях, які вводять обленерго", - прогнозує Кудрицький Голова правління Укренерго наголосив, що в країні залишається дефіцит електроенергії, тобто кількість споживання світла більша ніж вироблення.

 

"Ускладнені роботи в Харківській, Донецькій області по відновленню як мережевих, так і об'єктів генерації. Іде відновлення і в інших регіонах, таких як Київщина та Львівщина. Але, безумовно на півдні, і певно, в Харківщині ситуація найгостріша", — додав Кудрицький. Україна зможе зайти в планові графіки відключення електроенергії тоді, коли зможе зменшити дефіцит.


Читайте також на порталі "Коментарі" - Президент Росії Володимир Путін вперше публічно визнав, що процес врегулювання з Україною буде непростим і вимагатиме "певного" часу. Раніше Путін відмовлявся визнавати, що Україна як держава може самостійно вирішувати своє майбутнє. Також видання "Коментарі" повідомляло – глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що наша країна поверне всі тимчасово окуповані території: частина з них – дипломатичним шляхом, частина – військовим. На думку президента Володимира Зеленського, є підстави стверджувати, що мирний час для України може настати вже наступного року. Чи згодні із заявами Кулеби та Зеленського? Які території нам, швидше за все, доведеться відвойовувати, а про які – домовлятися ? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини