Головна Новини Суспільство події Готуйте парасольки: де в Україні пройдуть сильні дощі
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуйте парасольки: де в Україні пройдуть сильні дощі

Державна служба з надзвичайних ситуацій України попереджає, що в понеділок, 24 травня, очікуються сильні дощі

23 травня 2021, 16:15
Поділіться публікацією:

На зміну теплим і сонячним дням в Україну прийдуть сильні дощі з грозами. У Державній службі з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) попередили про погіршення погодних умов.

Готуйте парасольки: де в Україні пройдуть сильні дощі

Погода в Україні на 24 травня / Фото: presa.ge

Отже, в понеділок, 24 травня, парасольки слід приготувати жителям Полтавської та Сумської областей. Там сильні дощі пройдуть вдень. Вночі вони очікуються в західних, північних і центральних областях країни (жовтий (перший) рівень небезпеки). Вітер здебільшого північно-західний, 7-12 м/с.

Не омине дощ із грозами і столицю України, а також Київську область. Опади очікуються в нічний час. Температура вночі 11-13 °С, вдень — 17-19 °С з позначкою "плюс".

Український синоптик Наталка Діденко пояснила, що погіршення погодних умов буде викликано циклоном, який насувається.

За попередніми розрахунками Укргідрометцентру, вкінці травня в Україні не варто очікувати спекотної погоди, тому що атмосферні фронти і хмари заважають повітрю прогрітися. До кінця поточного місяця температура буде помірною.

Нещодавно вчені розповіли про добре знайомий усім приємний і освіжаючий запах, який з'являється після дощу. Виявилося, що він може бути небезпечним для нашого здоров'я. Усе через хімікат геосмін, який і відповідає за специфічний аромат.

До того ж, людський нюх настільки чутливий до нього, що може відчути цей запах, навіть коли на трильйон інших молекул припадає лише п'ять молекул геосміну.

Раніше британські експерти під час дослідження з'ясували, який ефект дощі чинять на еволюцію гористих місцевостей. Виявилося, що гірські піки здатні рухатися під впливом дощів. Однак на це потрібні мільйони років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини