Головна Новини Суспільство події Главу КСУ звинувачують в державній зраді
commentss НОВИНИ Всі новини

Главу КСУ звинувачують в державній зраді

Тупицькому закидають державну зраду і самовільне зайняття земельної ділянки

30 жовтня 2020, 21:05
Поділіться публікацією:

Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу стосовно голови Конституційного суду України Олександра Тупицького. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на прес-службу ДБР.

Главу КСУ звинувачують в державній зраді

Тупицькому закидають державну зраду і самовільне зайняття земельної ділянки.

Відомо, що програма журналістських розслідувань "Схеми" опублікувала матеріал про те, що Голова КСУ придбав ділянку землі в анексованому Криму. У ДРБ підтвердили даний факт, пославшись на те, що у 2018 році Олександр Тупицький нібито зайняв в Криму землю, яка йому не належить і тим самим визнав півострів територією Росії.

Сам глава КСУ прокоментував угоду тим, що земля їм була приватизована ще до анексії Криму, а у 2018 році угодою займалися юристи та були змушені оформили договір купівлі-продажу за російським законодавством.

Своєю чергою, в КСУ прокоментували відкриття кримінального провадження щодо Тупицького, назвавши це тиском на Конституційний суд.

Служителі Феміди відзначили, що ДБР забуло про презумпцію невинності, тому що інформація в справі проти Тупицького щодо заволодіння землею в окупованому Криму спочатку містила ствердне формулювання щодо вчинення ним злочину, і тільки пізніше було додано слово "можливо".

"Сподіваємося, що надалі службові особи ДБР у своїй діяльності керуватимуться виключно нормами Конституції України й чинного законодавства", — сказано в заяві.

Нагадаємо, глава КСУ заявив, що не піде на допит в ДБР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини