Головна Новини Суспільство події Глава Пентагону наказав переглянути механізм доступу до розвідданих
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Пентагону наказав переглянути механізм доступу до розвідданих

Минулого тижня у мережу виклали секретні документи США, де йшлося про Україну та її підготовку до контрнаступу.

14 квітня 2023, 08:38 comments4270
Поділіться публікацією:

Міністр оборони США Ллойд Остін розпорядився перевірити доступ до розвідувальних даних та контролю над ними після арешту військовослужбовця, який підозрюється у зливі секретних даних Пентагону. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN".

Глава Пентагону наказав переглянути механізм доступу до розвідданих

Ллойд Остін. Фото: з відкритих джерел

"Як міністр оборони, я без вагань вживатиму будь-яких додаткових заходів, необхідних для захисту секретів нашої країни" – зазначив Ллойд Остін.

За його словами, перевірку проводитиме заступник міністра оборони з питань розвідки та безпеки.

Ллойд Остін також вивчить "процедури підзвітності та контролю в рамках міністерства, щоб інформувати про зусилля щодо запобігання подібним інцидентам у майбутньому".

Зазначимо, тема "зливів" секретних документів Пентагону стає все більш гостросюжетною. До того, що вже обговорюється і було опубліковано раніше, додаються нові матеріали, які виходять у рейтингових ЗМІ. Так, зокрема, The Washington Post, проаналізувавши документи, що потрапили у відкритий доступ, приходить до висновку, що війна в Україні не завершиться в 2023 році, а буде затяжною, бо жодна зі сторін не зможе здобути перемогу. Нагромаджено навколо цього стільки, що з'явилося повідомлення, ніби секретні документи "злив" 21-річний військовослужбовець Нацгвардії ВПС США Джек Тейшейра, який нібито курирував приватну онлайн-групу, члени якої об'єдналися "через спільну любов до зброї, расистських онлайн-мем і відеоігор", м'яко кажучи, викликає сумніви. Чому ЗМІ наголошую на тому, що війна в Україні буде затяжною? Для чого взагалі було зроблено це "злив"? До чого нас усіх можуть у такий спосіб готувати? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому РФ більше не здатна активно наступати на кількох напрямках: відповідь ISW.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини