Головна Новини Суспільство події "Гірше, ніж сьогодні, не буде": яка в окупованому Криму ситуація з водою
commentss НОВИНИ Всі новини

"Гірше, ніж сьогодні, не буде": яка в окупованому Криму ситуація з водою

Окупаційна влада Криму запевняє, що «дно кризи» щодо водопостачання вони вже пройшли

26 травня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Жителі анексованого Росією Криму все ще страждають від нестачі питної води. При цьому, як повідомляє пропагандистський ресурс "РИА Новости", окупаційна влада півострова запевняє, що найстрашніше позаду і незабаром необхідне водопостачання буде відновлено.

"Гірше, ніж сьогодні, не буде": яка в окупованому Криму ситуація з водою

Окупанти заявляють, що проблему з водою в Криму вирішать до кінця року. Фото з відкритих джерел

За словами невизнаного очільника Криму Сергія Аксьонова, ситуацію з нестачею води для місцевих жителів планують вирішити вже до кінця 2021 року. Найбільші проблеми можуть очікувати лише жителів Алушти й найближчих до неї сіл.

Аксьонов стверджує, що "водну блокаду" для Ялти і Сімферополя вже практично подолано. До перемог своєї команди російський чиновник записує і те, що відсутність водопостачання в цих великих містах фіксується лише ночами.

Попередні моменти, через які неодноразово звучали заяви про можливу екологічну катастрофу в Криму, Аксьонов назвав "дном кризи". За його словами, кримчанам більше не варто хвилюватися з цього приводу, оскільки найстрашніше вже позаду.

Цікаво, що одним із варіантів вирішення ситуації з водопостачанням для півострова окупанти бачать отримання води завдяки водоспаду Джур-Джур. Біля природної водойми планують побудувати велике водосховище, в якому зможе зберігатися близько 8 млн кубічних метрів води.

При цьому окупаційна влада Криму як і раніше критикує Україну за припинення поставок води на півострів, підкреслено називаючи це "водною блокадою".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як із пошуками прісної води для кримчан може бути пов'язано Азовське море. Більше деталей — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який інцидент на одному з кримських кінофестивалів бойовики ОРДЛО назвали українською провокацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини