Головна Новини Суспільство події Генсек ООН хоче обговорити зернову угоду: запланував три зустрічі
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек ООН хоче обговорити зернову угоду: запланував три зустрічі

Генсек ООН має намір обговорити "зернову угоду" із Зеленським, Ердоганом та Лавровим

14 вересня 2023, 10:52 comments2831
Поділіться публікацією:

Генсек ООН Антоніу Гутерріш планує провести низку зустрічей для поновлення "зернової угоди". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив Гутерріш, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Генсек ООН хоче обговорити зернову угоду: запланував три зустрічі

Генсек ООН Антоніу Гутерріш. Фото: з відкритих джерел

Генсек розповів, що він хоче найближчим часом зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом та головою російського МЗС Сергієм Лавровим.

"Я не говоритиму, чи налаштований я оптимістично чи песимістично, але ви можете бути впевнені, що я, як і раніше, сповнений рішучості зробити все можливе, щоб відновити Чорноморську ініціативу, експорт української продукції та продовжити роботу для полегшення, в рамках санкційного режиму, експорту російської агропродукції та добрив", — поділився думками Антоніу Гутерріш.

19-25 вересня світові лідери прибудуть до Нью-Йорка на Генасамблею ООН.

Зазначимо, перед цим у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Антоніу Гутерріш направив голові МЗС РФ Сергію Лаврову лист із чотирма пропозиціями в обмін на відновлення участі країни-агресора у "зерновій угоді".                                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — своєю готовністю погодитись з ультимативними вимогами Кремля ООН фактично дає відмашку путінському режиму для продовження війни. Також ООН, погоджуючись на позачергові засідання щодо України, дає Москві можливість поширювати маніпулятивні звинувачення на адресу Києва. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини