Головна Новини Суспільство події Газу в сховищах достатньо: що відповіли в Офісі президента щодо ситуації в областях
commentss НОВИНИ Всі новини

Газу в сховищах достатньо: що відповіли в Офісі президента щодо ситуації в областях

Кирило Тимошенко заспокоює українців, зазначаючи, що газу достатньо

13 жовтня 2021, 10:25 comments2784
Поділіться публікацією:

На Західній Україні збираються комісії ТЕБ і НС та обговорюють нестачу природного газу, який треба купити за непомірними цінами для соціальної сфери. Урядовці спростовують фейки щодо цієї теми. Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко написав на своїй сторінці у Facebook, що газу в сховищах достатньо, а тому немає причини українцям панікувати.

Газу в сховищах достатньо: що відповіли в Офісі президента щодо ситуації в областях

Кирило Тимошенко заспокоїв українців, фото з відкритих джерел

Також він додав, що "ціна на газ на ринку дійсно зашкалює", однак уряд не залишив області без допомоги та встановив спеціальну ціну для лікарень, дитячих садочків і шкіл на рівні 16,8 грн/м куб. Тимошенко уточнив, що в 16 гривень 80 копійок включено податок на додану вартість та ціну транспортування.

Чиновник додав, що комісії ТЕБ та НС в областях обговорюють те, як подолати "технічні моменти" й прискорити підписання договорів з "Нафтогазом" на постачання газу до 15 жовтня.

Тим часом у Львівській і Хмельницькій областях повідомили про надзвичайні ситуації техногенного характеру регіонального рівня через нестачу газу для опалення установ й організацій, які фінансуються з боку держави.

Як повідомляв портал "Коментарі", на засіданні комісії ТЕБ і НС в Івано-Франківську обговорили питання відсутності газопостачання, адже за новою запропонованою ціною у 30 гривень суми для оплати опалювального сезону колосальні.

Також ми писали, що в Закарпатській області лише зазначили, що Меморандум, який підписали Кабмін, "Нафтогаз" й ОП про незбільшення ціни на цей енергоносій, не включає в цей перелік бюджетних установ, що беруть природний газ для опалення своїх приміщень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини