Головна Новини Суспільство події Через брак газу в областях України почали оголошувати надзвичайну ситуацію: чи загрожує країні газова криза
commentss НОВИНИ Всі новини

Через брак газу в областях України почали оголошувати надзвичайну ситуацію: чи загрожує країні газова криза

Раніше в "Нафтогазі" пообіцяли оприлюднити договір на поставку газу бюджетним установам

12 жовтня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

Облдержадміністрації  трьох областей Західного регіону постали перед проблемою, що має місце через дефіцит природного газу  для опалення комунальних  організацій та інших місцевих установ. З приводу цього  вони провели засідання обласних комісій ТЕБ і НС в Хмельницькій, Закарпатській та Львівській ОДА. Про це повідомляє "Уніан".

Через брак газу в областях України почали оголошувати надзвичайну ситуацію: чи загрожує країні газова криза

Старт опалювального сезону у кількох областях під загрозою зриву (фото з відкритих джерел)

Як зазначають  у "Львівгазі", на території області діє 825 бюджетних організацій, які взимку використовують природний газ. З  чотирьох тисяч пунктів обліку газу працює лише 986.

За словами начальника департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА Богдана Кейвана, це пов’язано з тим, що посадовці цих організацій не заключили договорів  на поставку природного газу.

Також посадовець зазначив, що проведені торги в системі Прозоро незавершені, переможці також невизначені, бо була присутня мінімальна кількість учасників, а також  не є стабільною  ціна на газ. Тому ситуація з опаленням бюджетників непроста.

Комісія ТЕБ і НС у Львівській ОДА  назвали її надзвичайною ситуацією техногенного характеру регіонального рівня.

Невідомо коли почнеться опалювальний сезон і в установах Хмельницької  ОДА. Тут лише готуються до переговорів з представниками з НАК "Нафтогаз", аби мати газ за рекомендованою ціною у розмірі 13,6 грн для бюджетних установ.

Голова місцевої ОДА  Сергій Гамалій  назвав ситуацію критичною, адже бюджетники розірвали договори з постачальниками газу, через те, що ціни виросли в кілька разів.

 В Закарпатській області  лише зазначили, що Меморандум, який підписав Кабін, "Нафтогаз"  й ОП про незбільшення ціни на цей енергоносій, не включає в цей перелік бюджетних установ, які беруть природний газ для опалення своїх приміщень.

Тому ці заклади, які утримують свої котельні, самі здійснюють закупівлю газу в приватних постачальників за укладеними договорами, використовуючи процедуру, яка виписана законом "Про публічні закупівлі",- сказали  під час проведення засідання комісії ТЕБ.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що  Путін прикрив газові маніпуляції черговою заявою.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини