Головна Новини Суспільство події Федоров прокоментував, чи потрапили до хакерів після взлому державних сайтів дані українців з реєстрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Федоров прокоментував, чи потрапили до хакерів після взлому державних сайтів дані українців з реєстрів

Роботу більшої частини сайтів уже вдалось відновити

14 січня 2022, 15:30
Поділіться публікацією:

У ніч з 13 на 14 січня в Україні невідомі заблокували роботу кількох державних сайтів. У посланні, яке вони лишили, мова йшла про те, що всі дані українців вилучено та злито у відкритий доступ. Через це чимало українців запанікували, адже у реєстрах, які доступні державі є чи не уся приватна та банківська історія багатьох громадян. Чи дійсно хакерам вдалось дістатись до реєстрів, прокоментував глава міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, передає портал "Коментарі".

Федоров прокоментував, чи потрапили до хакерів після взлому державних сайтів дані українців з реєстрів

Михайло Федоров. Фото з відкритих джерел

"Частина сайтів була відключена адміністраторами з метою локалізації та кіберрозслідування. Більшість сайтів вже відновлено. Дані українців у безпеці, оскільки постраждала працездатність деяких сайтів, а не реєстрів. Додаток Дія працював і працює стабільно", — написав у Telegram Михайло Федоров.

Раніше портал "Коментарі" публікував думки різних експертів, щодо ймовірних причин хакерської атаки. Дехто з них припускають, що все це було зроблено для того, щоб викликати паніку серед українців та спровокувати недовіру до органів державної влади, які нібито не можуть захистити персональні дані.

"Контент сайтів при цьому залишився без змін, і витоку персональних даних не відбулося", — запевняють в офіційній відповіді у міністерстві цифрової трансформації. 

Нагадаємо, від хакерської атаки постраждали такі сайти, як "Дія", сайт Міністерства освіти і науки (МОН), Міністерства закордонних справ (МЗС), ДСНС, Кабінету міністрів, Мінспорту, Міненерго, Міністерства агрополітики, Міністерства у справах ветеранів та інші.

Читайте також: Хакерами, які блокували роботу міжнародних компаній, виявилась родина з столиці: що відомо



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/962
comments

Обговорення


Новини