Головна Новини Суспільство події Федоров оголосив дату, коли почнуть нараховувати 1000 гривень за вакцинацію неповнолітнім
commentss НОВИНИ Всі новини

Федоров оголосив дату, коли почнуть нараховувати 1000 гривень за вакцинацію неповнолітнім

Гроші на рахунки будуть нараховувати уже з 7 лютого

2 лютого 2022, 15:25
Поділіться публікацією:

Стало відомо, коли за програмою єПідтримка розпочнеться виплата 1000 гривень за вакцинацію від коронавірусу неповнолітнім українцям. Про це на своєму Telegram-каналі написав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає портал "Коментарі".

Федоров оголосив дату, коли почнуть нараховувати 1000 гривень за вакцинацію неповнолітнім

Михайло Федоров. Фото з Facebook

Держава розпочне виплачувати 1000 гривень за повний курс вакцинації від коронавірусу громадянам України від 14 років уже з найближчого понеділка, 7 лютого 2022 року. 

"З понеділка послугу єПідтримка можна буде отримати всім підліткам від 14 років, хто пройшов повний курс вакцинації", — написав у своєму Telegram-каналі Михайло Федоров. 

Нагадаємо, у січні було оголошено про розширення програми єПідтримка. Раніше "Коментарі" писали про визначений чіткий перелік послуг, які підлітки зможуть оплатити цими коштами і він буде відрізнятись від того, що пропонували дорослим українцям. Підлітки зможуть оплатити цією тисячою гривень будь-які курси, гуртки, зовнішнє незалежне оцінювання та інші освітні послуги. Також цими коштами вони зможуть розрахуватись за харчування у освітніх закладах. Студентам дозволять ними оплачувати своє проживання у гуртожитках. Як і повнолітні українці, підлітки зможуть купувати книги та періодичні видання. Також Кабмін дозволить вакцинованим від коронавірусу дітям купувати за цю тисячу гривень канцелярію, шкільне приладдя та спортивні товари.

Наразі програмою єПідтримка вже скористалися понад 7 мільйонів 350 тисяч українців. На їхні рахунки держава перерахувала 7,35 мільярдів гривень, з яких майже 2 мільярди були витрачені.  На сьогодні вже існує певний рейтинг найпопулярніших сфер, куди українці витрачають виплачені їм 1000 гривень. Лідером є книжкові магазини (тут освоєно вже 705 мільйонів гривень), на другому місці — кінотеатри (488 млн грн). На розважальну сферу (театри, концерти та інше)  витрачено 249 млн грн, на залізничні та авіа пасажирські перевезення – 242 млн грн, на абонементи у спортивні заклади - 222 млн грн, і на ліки - 88 мільйонів.

Читайте також: Як зареєструватися на порталі "Дія" різними способами: докладна інструкція




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/990
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини