Головна Новини Суспільство медицина Українці кинулись купувати ліки за кошти єПідтримки: скільки заробили аптеки за один тиждень
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці кинулись купувати ліки за кошти єПідтримки: скільки заробили аптеки за один тиждень

За тиждень українці витратили понад 88 мільйонів гривень на ліки за програмою єПідтримка

1 лютого 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

В Україні лише тиждень (з 24 січня) діє умова програми єПідтримки, коли за кошти, виплачені за повний курс вакцинації, люди старші за 60 років, можуть купувати ліки. Виявилось, що за цей короткий період українці вже занесли в аптеки понад 88 мільйонів гривень. Про це повідомили у міністерстві економіки, передає портал "Коментарі".

Українці кинулись купувати ліки за кошти єПідтримки: скільки заробили аптеки за один тиждень

Ліки єПідтримка. Фото з відкритих джерел

"Можливість придбати ліки за програмою доступна з 24 січня для громадян віком від 60 років. Купити можна будь-які ліки, дозволені для застосування в Україні, як в аптечних закладах, так і в інтернет-аптеках", — нагадують у міністерстві. 

Наразі програмою єПідтримка вже скористалися понад 7 мільйонів 350 тисяч українців. На їхні рахунки держава перерахувала 7,35 мільярдів гривень, з яких майже 2 мільярди були витрачені. 

На сьогодні вже існує певний рейтинг найпопулярніших сфер, куди українці витрачають виплачені їм 1000 гривень. Лідером є книжкові магазини (тут освоєно вже 705 мільйонів гривень), на другому місці — кінотеатри (488 млн грн). На розважальну сферу (театри, концерти та інше)  витрачено 249 млн грн, на залізничні та авіа пасажирські перевезення – 242 млн грн, на абонементи у спортивні заклади - 222 млн грн, і на ліки - 88 мільйонів.

Нагадаємо, 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Нещодавно влада пообіцяла розширити виплати на дітей від 14 років. Також анонсовано виплату додаткових 500 гривень для тих, хто зробить бустерну дозу. 

Читайте також: Європейський Союз змінив правила перетину кордону з 1 лютого: що нового




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини