Головна Новини Суспільство події Евакуація триває: скільки ще людей врятували з "Азовсталі" та Маріуполя
commentss НОВИНИ Всі новини

Евакуація триває: скільки ще людей врятували з "Азовсталі" та Маріуполя

Евакуація з Маріуполя до Запоріжжя з місією ООН триває

6 травня 2022, 09:39
Поділіться публікацією:

Станом на ранок 6 травня з території заводу, що знаходить в блокадному Маріуполі, вивезено ще кілька сотень людей. Про це повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак. Інформацію підтвердив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Евакуація триває: скільки ще людей врятували з "Азовсталі" та Маріуполя

Завод Азовсталь, скрін з відео

Відомо, що вдалося евакуювати майже 500 цивільних з "Азовсталі" та Маріуполя за минулу добу разом з представниками ООН та Червоного Хреста. Крім того, Єрмак наголосив, що продовжується складна рятувальна операція по евакуації людей з міста. Порятунок громадян з "Азовсталі" триває 6 травня.

У Маріупольській міській раді заявили, що очікують на розширення місії та збільшення масштабів евакуації. В блокаді живуть десятки тисяч мирних людей, в місті гуманітарна катастрофа та антисанітарія: немає продуктів, води, ліків. За попередніми даними міськради, вбито вже 20 тисяч маріупольців.

Завод штурмували окупанти протягом минулої доби: щільно обстрілювали з авіації, артилерії, робили піхотинський штурм. Окупанти все ще не території заводу, говорить Замкомандира полку "Азов" Святослав Паламар, тривають тяжкі бої. Ворог не залишає спроб знищити всіх, хто ховається там.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські режисери та оператори створили документальний фільм про блокаду Маріуполя. Команда зафільмувала для нащадків геноцид українців у місті Марії над Азовом. В фільмі українці, що виїхали з окупації й блокади згадують жахливі сцени на вулицях, всипаних сміттям, уламками будівель, боєприпасів та тілами жертв російських катів.

Також ми писали, що окупанти в Маріуполі терміново прибирають вулиці та готуються до масових заходів. В блокадному місті планується провести "урочистості" з нагоди 9 травня. Тому зруйноване місто швидкими темпами прибирають, його відвідали пропагандисти та окупаційна влада "ДНР". Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки при Міністерстві оборони України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mariupolrada
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини